Vil etablere dyrepark på Romerike: – Planer er på tegnebordet

FRISKE PLANER: Dyrepasserne tenker seg både store og små dyr i dyreparken. Dette bildet er fra Aalborg Zoo. FOTO: SCANPIX

FRISKE PLANER: Dyrepasserne tenker seg både store og små dyr i dyreparken. Dette bildet er fra Aalborg Zoo. FOTO: SCANPIX Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi har lenge har vært i planleggingsfasen for å utvikle en ny dyrepark på Østlandet.

DEL

Et team med dyrepassere har kontaktet en eller flere kommuner med planer om å etablere en dyrepark.

– Vi er et team med seriøse, erfarne og dedikerte dyrepassere som lenge har vært i planleggingsfasen for å utvikle en ny dyrepark på Østlandet. Gjennom flere år i bransjen opplever vi at publikum ønsker seg en dyrepark innenfor rimelig avstand til Oslo.

Slik innledes e-posten dyrepasserne har sendt til Nes kommune. Hvilke andre kommuner dyrepasserne eventuelt har kontaktet, vites ikke.

Store og små dyr

Teamleder Camilla Bjerke, som er bosatt på Strømmen, skriver videre at visjonen er en besøkspark med flere typer dyr, store og små, eksotiske og nordiske.

– Vi ønsker å fokusere på bevaring og kunnskapsformidling, ved å gjøre parken lett tilgjengelig for både lokalmiljøet og turister. Samarbeid med og tilrettelagte programmer for både barnehager og skoler, utdanningsinstitusjoner og bedrifter. En dyrepark med mye norsk natur og et godt miljø for rekreasjon og familieutflukter, skriver Bjerke.

Dyrepasserne har sett for seg en tomt hvor de kan starte relativt lite, og med muligheter til å utvikle seg og bygge videre med tiden. Det kan være snakk om 400 mål eller mer.

– Det vi i første omgang ønsker med denne henvendelsen er å finne ut om Nes kommune vil se på dyrepark som et positivt initiativ og hvilke muligheter som finnes hos dere med tanke på område og tomt, skriver Camilla Bjerke.

– Undersøker muligheter

Romerikes Blad har kontaktet Bjerke for å høre mer om planene. I en e-post skriver hun:

– Vi er foreløpig på et stadium i prosessen der vi i første omgang undersøker muligheter og alternativer, og om det i det hele tatt er interesse for et slikt prosjekt i kommunen. Da ingen møter foreløpig har funnet sted, har vi svært lite å komme med. Våre visjoner er tydelige, og planer er på tegnebordet, men vi må nok ha noen flere holdepunkter før vi kan gå ut offentlig.

Men henvendelsen til Nes kommune ligger altså offentlig på kommunens postliste. Saken ble først omtalt i Raumnes.

Artikkeltags