– Hæ?! Tror dere shotting er kult?!

Barnslig:  Bente Hauger startet foredraget med å snakke om alkohol. – Shotting er den mest barnslige form for drikking jeg kan tenke meg. Da har dere ikke kontroll!Alle foto: Anne Enger Mjåland

Barnslig: Bente Hauger startet foredraget med å snakke om alkohol. – Shotting er den mest barnslige form for drikking jeg kan tenke meg. Da har dere ikke kontroll!Alle foto: Anne Enger Mjåland

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN: – La meg introdusere: Bente Hauger! Norges beste! Slik ble foredragsholderen med 31 år bak seg i politiet presentert av lensmann Svein Engen da de besøkte Kjelle videregående skole denne uka.

DEL

KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

Og så entret hun manesjen. Ikledd T-skjorte med svart skrift:

«Bry deg!»

Viftende med tusj i hånda for å understreke budskapet.

Personlig og engasjert fremførte hun sitt budskap om narkotika:

«Si nei».

Begravelser

Fellesmøtet som elever og lærere på Kjelle arrangerer hver tredje uke i gymsalen funka som en blanding av rockekonsert, sirkus og vekkelsesmøte denne dagen, men det hørtes verken gitarriff trommevirvler eller salmevers. Kun Bente Haugers stemme som fortalte om hva alkohol – og shotting – gjør med hjernen. Om hva narkotika gjør. Om sine erfaringer etter 31 år som betjent i Oslo-politiet, hvor kampen mot narkotika har vært hennes fanesak. Om sitt arbeid med ungdom.

– Jeg har vært i mange begravelser, fortalte hun.

Og så kom oppfordringen:

– Ta egne valg!

Fire sa ja

Bente Hauger og politiets besøk på Kjelle var en del av en landsomfattende markering mot narkotika.

På Romerike er det kun fire skoler som har takket ja til foredrag i den forbindelse. To av dem er Kjelle videregående skole og Bjørkelangen videregående skole (BVS).

I går var det BVS sin tur til å få besøk.

– Lett å rote seg bort i

– Elevrådet og jeg synes det er rart at flere takker nei til dette tilbudet. Alt som er med på å forebygge narkotikabruk er jo positivt for skolen, sier elevrådsleder Zoë Skjæraasen ved Bjørkelangen videregående skole.

– I den forbindelse er åpenhet viktig, understreker hun.

– Narkotika er veldig lett å rote seg bort i som ungdom, og vi ønsker å ta vare på elevene på en best mulig måte. Vi vil også skape gode holdninger rundt politiet og samarbeidet med dem.

Stolt

Lensmann Svein Engen sier han er stolt over at begge de videregående skolene i kommunen har takket ja til å være med på kampanjen.

– Lensmannskontoret jobber mye med narkotikaproblematikk, og denne kampanjen er et forebyggende tiltak.

Fornøyd utekontakt

– Det er kjempebra at politiet engasjerer seg. Det har stor betydning, og jeg vil si politiet i Aurskog-Høland er spesielt engasjert, sier utekontakt Tine Enger, som også var til stede på Kjelle videregående skole.

– Naivt

– Er narkotika et problem ved Kjelle videregående skole?

– Nei, men jeg tror det vil være naivt å tro at ingen røyker hasj på et sted hvor 200 ungdommer er samlet, sier rektor Per Grahn.

Han ser på deltagelse i kampanjen som en markering av motstand mot narkotika.

Artikkeltags