Harley-entusiaster samlet til treff på Bjørkelangen

Et smykke: President Thomas Ragnøy bak sin selvbygde Harley-Davidson, som snart er klar for å vises på show rundt omkring.

Et smykke: President Thomas Ragnøy bak sin selvbygde Harley-Davidson, som snart er klar for å vises på show rundt omkring. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

BJØRKELANGEN: Det var mange Harley-entusiaster som hadde sett frem til bikertreffet denne lørdags ettermiddagen på Bjørkelangen.

DEL

KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

Biker-treffet på et kjent sted på Bjørkelangen, var det mange entusiaster som hadde sett frem til. Og kanskje ble det sendt ut nabovarsel?

Her var det mye fint som skulle vises frem og nytes av. Ikke bare nystekte vafler og kruttsterk kaffe, men masse tung MC-kubikk i fine farger og ombygde utførelser, som blinker vakkert i solnedgangen. Ja, vi snakker om Harley-Davidson selvsagt.

Ikke slutt ennå

President Thomas Ragnøy møter oss i døra til verkstedet.

– Visst er det høst og vi markerer avslutningen på sesongen. Men for all del, det er ikke slutt for det, sier han muntert –nå skal det prates skit og legges planer! Og her inne mekkes det på nye bygg hele tiden – mest om vinteren. Dette er en selvbygd 58-modell med 1580cc motor, bilhjul bak og flakelakkert ramme. Alt innenfor lovlige forskrifter. Chickstarten krever litt ekstra tyngde. Om man vil, er det en vippebryter her til et startrelè. Og lekker det ikke litt olje, så er det noe gæernt med den, humrer Thomas.

Jevn dur

Snart strømmer det på med sykler hele tiden i en jevn motordur, slik bare Harleyer kan låte.

Og mannen bak vaffelpressa får kjørt seg. Svein Lyngset forteller at klubben er delt mellom to avdelinger, den andre holder til på Mork, bare en mil unna. Altså en utmerket strekning å cruise imellom.

Ellers ventes det mange fra Dulpemyra i Fetsund og andre som har sett meldingen på Facebook.

Jenteklubber

Og MC-budeiene, hvor er de?

– Jo, altså de har jo sine egne jenteklubber – og kjører sine egne sykler.

Familiene er med og hjelper til, og barna har fått sin egen TV-stue her inne ved siden av verkstedet.

For at en slik interesse skal fungere tryggest mulig har man visse regler. Noen er satt til å styre økonomi, andre er på vedlikehold, ja det blir en del dugnadsarbeid.

– Folkeskikk

Etter to års prøvetid i klubben får man bli fullverdig medlem og tildeles det store ryggmerket Nivlheim.

– Reglene handler mest om å vise god folkeskikk, sier Svein Lyngset og hilser gjestene velkommen.

Til høsten er det som kjent presidentvalg «over there». Da går dollarkursen ned og det er tid for å handle deler på E-bay.

For jammen koster det både tid og penger å ha en slik lidenskap.

Men gutta lever for dette. Først kjøper man som kjent jakke, hjelm og alt fra beltespenner til tatoveringer – så kommer dagen da man får sette seg bredt over drømmesykkelen.

Men hva blir så det neste, Route 66?

Vel, svingene har vi jo her – og et bra snitt av ansvarlige ryttere på tøffe sykler.

Og vaflene? Jo takk, de var selvsagt helt etter håndboken. Kortreist med masse egg, rømme og med bankende bikers-hjerter i svingene.

Artikkeltags