På to hjul for et godt formål

MC-TUR: Magne Sammerud og Filadelfia Fosser inviterer til MC-kafé der inntektene går til Prosjekt Narko. Det er Heidi Aastad svært glad for.Foto: Øyvind Henningsen

MC-TUR: Magne Sammerud og Filadelfia Fosser inviterer til MC-kafé der inntektene går til Prosjekt Narko. Det er Heidi Aastad svært glad for.Foto: Øyvind Henningsen

Artikkelen er over 3 år gammel

FOSSER: Torsdag inviterer Filadelfia Fosser alle motorsyklister med på en rundtur til inntekt for Prosjekt Narko.

DEL

For fjerde året på rad arrangerer Filadelfia Fosser MC-kafé utenfor menighetslokalet på Fosser.

– Denne gang gjør vi en vri, og arrangerer charity run med kafé etterpå, sier Magne Sammerud fra Filadelfia Fosser.

– Det betyr at alle betaler en startkontingent for å bli med, og inntektene går uavkortet til Prosjekt Narko, sier han.

Kjøreturen går fra Fosser, gjennom Bjørkelangen til Setskog og via Åserud til Hemnes og Fosser igjen. Hvor mange som vil delta i kortesjen mener Sammerud det er umulig å svare på.

– Det vet vi ikke før vi starter. Og man må heller ikke være med på hele runden. Det er bare å henge seg på, og vi håper mange vil være med og bidra til et positivt prosjekt, sier Sammerud.

Inntektene fra turen og kafésalget går nemlig uavkortet til Prosjekt Narko med Heidi Aastad i spissen.

– Det er helt enestående. Jeg har nesten ikke ord, og blir veldig rørt når noen vil bidra uten at jeg ber om det, sier Aastad.

– Det er fordi du driver med noe bra, og det vil vi støtte, sier Sammerud, og legger til:

– Vi ønsker å bidra til positive ting, og ikke bare være et bedehus på Fosser.

Prosjekt Narko begynte som et kunstprosjekt mot narkotika etter at Heidi mistet broren sin. Med bildene beskriver hun en rusmisbrukers hverdag. Prosjektet er ikke ferdig.

– Jeg blir aldri ferdig med bildene, men jeg er nødt til å ha en inntekt og derfor er jeg i jobb. Jeg har solgt en del av bildene, men de er ikke noe for Gud og hvermansen. Det må pass inn der de skal henge. Men det er noen privatpersoner som har kjøpt bilde og donert det, sier Aastad.

Blant annet er de sterke bildene hennes av rusmisbrukere hengt opp på skolene i Aurskog-Høland.

Etter hvert har planene om en aktivitetspark på Bjørkelangen vokst fram, og det er noe Prosjekt Narko jobber for og samler inn penger til.

– Vi mangler fortsatt litt penger, men parken skal absolutt bli noe av. Jeg hadde i utgangspunktet håpet at den skulle stå ferdig allerede i fjor. Nå håper jeg det vil skje i år, men mye inni meg sier at det nok vil skje til neste år. Men, det er lov å håpe, sier Aastad.

Etter kjøreturen på Kristi Himmelfartsdag vil Prosjekt Narko ha stand utenfor Filadelfia Fosser.

– Vi skal også kåre publikums favoritt blant MC-ene, og håper mange vil stoppe og ta en kaffekopp med oss, enten man kjører motorsykkel eller ikke, sier Magne Sammerud.

Artikkeltags