Tok bronse i VM!

Vinnerteamet: Det er to utøvere som står i konkurransen, men hele teamet har bidratt og jobbet knallhardt. Et fantastisk samarbeid både med bakerne og konditorene, skriver baker- og konditorlandslaget på sin Facebookside.  På bildet: Sunniva Nergård Myhre, Trúde Beate Brendehaug, Thea Victoria Thorèn Jensen, Jonathan Burt, Andre Løvaas, Erlend Løken Volden, Cathrine Olsen, Fredrik Lønne, Yusuf Abdirahman Mohamed, Vibeke Løseth, Vilde Nistad Strandos, Ivar Bakke, Nikolai Meling og Tonje Holtungen. Foto: Baker- og Konditorlandslaget

Vinnerteamet: Det er to utøvere som står i konkurransen, men hele teamet har bidratt og jobbet knallhardt. Et fantastisk samarbeid både med bakerne og konditorene, skriver baker- og konditorlandslaget på sin Facebookside. På bildet: Sunniva Nergård Myhre, Trúde Beate Brendehaug, Thea Victoria Thorèn Jensen, Jonathan Burt, Andre Løvaas, Erlend Løken Volden, Cathrine Olsen, Fredrik Lønne, Yusuf Abdirahman Mohamed, Vibeke Løseth, Vilde Nistad Strandos, Ivar Bakke, Nikolai Meling og Tonje Holtungen. Foto: Baker- og Konditorlandslaget

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

AURSKOG/MÜNCHEN: Diplombaker Erlend Løken Volden fra Aurskog var med på å sikre at Norge tok bronseplassen i VM for bakere, kun slått av Tyskland (sølv) og Kina (gull).

DEL

Erlend Løken Volden har vært utøver på Baker og Konditorlandslaget siden 2014 og lagtrener siden 2017. Til daglig er han å treffe hos W.B. Samson i Oslo, der han jobber som baker, opplæringsansvarlig og med produktutvikling.

LES OGSÅ:


Vant kategorien småbrød

Norge vant kategorien «small bakery and party products» (småbrød) og tok en fantastisk bronseplass sammenlagt av totalt 12 land.

– Vi er sinnssykt glade, stolte og takknemlige, tusen takk til alle som har støttet og hjulpet oss, uttalte landslaget på sin facebookside rett etter seieren.

I UIBC-cup i München konkurrerte altså 12 lag om både kategori-seire og pallplasser sammenlagt. Konkurransen går over tre dager der fire og fire lager konkurrerer hver dag. De har ti timer på seg for å levere søtbakst, brød, baguetter og showpiece.

LES OGSÅ: – Mens de andre pyntet barnevognene med rosa eller blå bamser, hang det ei snor med skiftnøkler på min

Høyeste nivå

Norge har hatt lite internasjonal konkurranseerfaring på bakefronten, dermed uttalte bakelandslaget før konkurransen at Norges mål har vært å delta og få konkurranseerfaring på verdens nest høyeste nivå. Derfor kom det kanskje som en overraskelse på mange hvor høyt nivå Norge leverte på. Norges bakere konkurrerte mot land og lag der deltakerne har vært frikjøpt i mange måneder til å trene på heltid. Så er slett ikke tilfelle i Norge, melder bakeri.net

LES OGSÅ: Ny Kiwi-driver på plass: – Vi falt for bygda og flyttet hit

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken