Aurskog-Høland Ap har drevet en intens valgkamp, og banket på en rekke dører for å dele ut roser og eventuelt slå av en prat med potensielle velgere.

Men prestasjonen til Steinar Ottesen, som er 5. kandidat på Aps valgliste i Aurskog-Høland, står i en klasse for seg. Tirsdag kveld nådde han husbesøk nummer 1.000.

– Jeg når nok 1.200 før valgdagen, sier Ap-ildsjelen.

May Kilde har fått med seg at Ottesen har vært på dører over hele kommunen.

– Jeg har venta på deg, og begynte å grunne på om du ikke skulle dukke opp. Kom inn, kom inn. Du tar vel en kopp kaffe, spør May Kilde, nærmest uten å vente på svar.

– Jeg har kringle også.

Hun synes innsatsen til Ottesen og Ap er prisverdig.

– De gjør en super innsats. Det er så bra med engasjement, og flott at vi får inn engasjerte politikere i kommunestyret. Det trenger vi, sier Kilde.

Begynte med en telefon

Steinar Ottesen har ringt på dørklokker siden april, og har gått mye i tospann med Stein Lie. Ottesen forteller at det startet med en henvendelse.

– Vi fikk spørsmål fra Ydersbond om vi kunne komme på husbesøk og en prat, og da fant jeg ut at jeg ville gjøre dette igjen.

Han så for seg å ringe på 100 dører, men det ga mersmak, og etter hvert ble målet å passere 1.000 dører før valget.

– Jeg må berømme Stein Lie. Han har holdt ut med meg lenge, og jeg har holdt ut med ham. Jeg hadde aldri nådd 1.000 dører hvis vi ikke hadde gått så mye sammen i begynnelsen. Samtidig hadde jeg kanskje nådd enda flere hvis jeg ikke hadde hatt med Stein. Han prater fælt, sier Ottesen og ler.

Besøkt nye steder

Han er blitt svært godt kjent i bygda. Ottesen er oppvokst på Løken, men har besøkt steder han aldri har vært.

– Jeg lærer mye av innbyggerne jeg møter, og får høre hva de er opptatt av.

– Hva vil de prate om?

– Det er litt ulikt fra sted til sted. Det er mye svømmebasseng for tida, og det virker som det følger litt hva som står i Indre. Eldre innbyggere spør jeg alltid om hva de mener om hjemmetjenesten, og hittil har jeg ikke hørt ett negativt ord. Det er oppløftende.

Det er ikke helt uvanlig at Ottesen blir bedt inn på kaffe og noe å bite i mens praten går.

– Hvordan går det med vekta?

– He-he. Den er stabil. Jeg går det av meg, sier Ottesen.