Gå til sidens hovedinnhold

– Her ønsker vi oss ny barnehage

Årsmøte i Høland IUL

Artikkelen er over 4 år gammel

LØKEN: Høland IUL har fått grønt lys av medlemmene til å selge barnehagetomt til Aurskog-Høland kommune. Men ikke alle var like begeistret på årsmøtet.

I januar ble det klart at utbyggingsprosjektet for Løken barnehage ble altfor dyrt for Aurskog-Høland kommune. Politikerne ble da stilt overfor valget å gjøre prosjektet billigere, eller å tenke helt nytt.

Da meldte Høland IUL seg på banen, og ønsker en ny Løken barnehage velkommen til området rundt Høland stadion.

Les også

– Her bør barnehagen bygges

 

Politikerne skal ta stilling til Løken barnehage i løpet av høsten, og for å være i forkant ville styret i Høland IUL rede grunnen, og få årsmøtet til å gi grønt lys for eventuelt salg av barnehagetomt. Det fikk styret. Men ikke uten at kritiske røster hevet seg. Den klareste av dem var Leif «Blakken» Dahlen.

– Vi må ha rommet vi har, for det er trangt nok som det er. Her har vi drevet i årevis med makebytte for å få det vi har, og så skal dere selge det? Jeg synes det er helt borti vegga, sa Blakken klart og tydelig.

Bekymret for 7-erbanen

Høland IUL har planlagt en aktivitetspark mellom kunstgresset og bekken på nedsiden. Dersom barnehagen blir en realitet, er planen å benytte denne plassen til inn- og utkjøring.

– Da ønsker vi å flytte aktivitetsparken til dagens 7-erbane. Den er dårlig, og deler av den står under vann når det regner, påpekte daglig leder Bjørn Ottesen i HIUL, som la fram tegninger over hvordan styret ser for seg en barnehageplassering.

Les også

Jakter barnehagetomt på Løken

 

Å miste 7-erbanen skapte bekymring i fotballgruppa.

– Kan vi i det minste beholde deler av den, slik at vi kan ha en 5-erbanen der, spurte leder Lena Wahlberg i fotballgruppa.

– Hvis 7-erbanen skal stoppe prosessen, må vi heller flytte den et annet sted, sa Ottesen.

Trond Magne Aamodt var skeptisk til nytten av en barnehage ved Høland stadion.

– Jeg ser at man får en gevinst på tomtesalget, og vi burde greie å få 2,5 millioner kroner i råtomtpris. Er disse pengene viktig å få inn, eller er det andre bieffekter i saken?

Leder Jon Arne Bergersen i Høland IUL svarte følgende:

– Vi har en solid og trygg økonomi, og er ikke avhengig av pengene. Men vi ser en langsiktig gevinst, med flere barn her og flere barnehageforeldre som får øynene opp for våre tilbud, og benytter seg av dem, som for eksempel treningsstudioet. Dette vil være mye mer verdt på sikt enn kjøpesummen.

– Ikke privat barnehage

Høland IUL har også blitt kontaktet av en privat barnehageaktør som kunne tenke seg å drive barnehage på tomta. Dette har idrettslaget foreløpig vært avventende til.

– Dette er et positivt forslag, men ikke med privat barnehage, sa Børre Vedam.

Les også

– Se også på private løsninger!

 

– Vi må framstå som profesjonelle, påpekte Bergersen.

– Vi har vært i dialog med kommunen, og nå får vi la ballen ligge der foreløpig.

Med 14 stemmer for, og 5 imot, vedtok årsmøtet å gi styret fullmakt til å forhandle med Aurskog-Høland kommune. Så gjenstår det å se hva politikerne ønsker ...

Kommentarer til denne saken