– Det er en selvfølge for oss å støtte en lokalhistorisk forening som Hølandsrutenes Veteranklubb

VETERANAVTALE: Markedssjef Helene Enger Skjønnhaug og administrerende banksjef Odd Nordli i Aurskog Sparebank sponser Hølandsrutenes Veteranklubb, her representert ved Arne Kilde (t.v.) og Kåre Johnny Ringsby. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

VETERANAVTALE: Markedssjef Helene Enger Skjønnhaug og administrerende banksjef Odd Nordli i Aurskog Sparebank sponser Hølandsrutenes Veteranklubb, her representert ved Arne Kilde (t.v.) og Kåre Johnny Ringsby. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

Artikkelen er over 1 år gammel

AURSMOEN/BJØRKELANGEN: Hølandsrutenes Veteranklubb hadde to valg: Enten å legge ned, eller å skaffe til veie finansiering for videre drift. Sponsormidler fra Aurskog Sparebank reddet foreningen.

DEL

Hølandsrutenes Veteranklubb ble startet i 2002, av en gjeng ildsjeler som ønsket å ta vare på lokalhistorien.

Det første prosjektet karene ga seg i kast med, var å restaurere en buss anno 1946.

Etter seks år var den klar til å kjøre med og vises fram i lokalmiljøet.

I 2017 har foreningen tre busser, og de har fått bruke den gamle lokstallen ved Nettbuss' lokaler i Bjørkelangen sentrum.

– Ordningen har fungert utmerket, men i forbindelse med at anbudet til Nettbuss straks går ut, er alt litt usikkert, forklarer Arne Kilde i Hølandsrutenes Veteranklubb.

I forbindelse med at Nettbuss skal søke på det nye anbudet om kjøring i vårt område, vil selskapet rydde opp i løse tråder på tomta.

– Folkets hus, som nettopp ble revet til fordel for parkeringsplasser, har vært lager for Nettbuss. Nå ønsker selskapet å benytte lokstallen til lager. Det er viktig å understreke at vi ikke er kastet ut. Alt har skjedd i full forståelse. All den tid ingenting er sikkert for framtida med hensyn til anbudet, var det like greit at vi så oss om etter nye lokaler, forteller Kåre Johnny Ringsby i veteranklubben.

Nye lokaler

Per i dag har klubben lokaler i den gamle smia bak hovedbygningen på Eidsverket.

– Det er en utmerket løsning. Vi har en ålreit leiepris. I tillegg drar vi veksler på hverandre når det trengs. I tillegg til husleie har vi også fått kostnadene på drift av bussene, etter at vi flyttet ut fra Nettbuss-lokalene. Derfor var valget enten å legge ned eller å skaffe finansiering til veie, understreker Ringsby.

Det er her Aurskog Sparebank kommer inn i bildet.

I tillegg til en engangssum på 25.000 kroner til drift, har banken underskrevet en toårig sponsoravtale med Hølandsrutenes Veteranklubb.

– Det er en selvfølge for oss å støtte en lokalhistorisk forening som Hølandsrutenes Veteranklubb. Klubbens kulturelle prosjekt har en verdi – både i dag og for framtida, sier administrerende banksjef Odd Nordli i Aurskog Sparebank.

– Vi er utrolig takknemlige for støtten. Foreningen har 32 medlemmer og vi har plass til flere. Det store prosjektet vårt per i dag er å pusse opp Urskog-Hølandsbanens gamle buss fra 1948. Planen er å stille den ut i lokstallen på Skulerud, avslutter Arne Kilde.

Artikkeltags