– Det blir vel til at vi fjerner søpla sjøl

SVIN: Haugen av møbler som er dumpet ved binderssteinen ble oppdaget av Guro Teian for en ukes tid siden. - Da tenkte jeg: Hær´n fløtte meg for no´n svin! Foto: Anne Enger Mjåland

SVIN: Haugen av møbler som er dumpet ved binderssteinen ble oppdaget av Guro Teian for en ukes tid siden. - Da tenkte jeg: Hær´n fløtte meg for no´n svin! Foto: Anne Enger Mjåland

Artikkelen er over 2 år gammel

LIERFOSS: En haug med møbler er dumpet ved binderssteinen på Lierfoss. Det gjør nabo Guro Teian sint.

DEL

– Dette må være toppen av latskap, tordner Guro Teian.

Hun skuer utover stoler som ser ut som pinneved, en ødelagt sofa og en madrass som er dumpet like ved binderssteinen på Lierfoss, akkurat i innkjøringa til der hvor Guro bor.

Guro Teian, som også er leder i Lierfoss Vel, har sett seg mektig lei på at folk forsøpler nærområdet ved å kaste fra seg ting de vil bli kvitt på denne måten.

Ikke første gang

Det er ikke første gang det skjer.

– En gang fant vi sekker med klær som var dumpet i skråningen ned mot elva. Da ringte jeg politiet, sier Guro Teian.

Denne gang vet hun ikke riktig hva hun skal gjøre.

– Det blir vel til at vi fjerner søpla sjøl. Det er ikke noe hyggelig å passere denne haugen hver gang vi svinger av veien og skal hjem. Jeg kan ikke begripe hvorfor folk ikke kan dra til Spilhaug med det sjøl. Avfallsplasen ligger ikke langt unna her engang!

Hun synes det er ille at folk skal dumpe slikt i naturen, og like ved binderssteinen hvor kommunen har gjort det så fint med sitteplasser og et lite grøntområde ned mot elva.

Får stadig besøk

Teian forteller at området ved binderssteinen stadig blir besøkt av turister. Mange av dem fra utlandet.

– Jeg tror de googler severdigheter, og så kommer de. Noen kjører feil, og kommer oppom oss for å spørre etter veien. Vi ser også at folk stopper ved elva og koser seg med lunsj. Klart området er mest besøkt om sommeren, men det gir ikke folk rett i å dumpe søpla sånn, selv om det er vinter!

Hvem som kan finne på noe sånt, har hun ingen formening om.

Hun er bare mektig lei.

Artikkeltags