- Noen tar hensyn, men 90 prosent gir blaffen

Ole Johnsen med turkamerat Lasha synes det er ufint at syklister ikke tar hensyn og melder fra når de kommer i stor fart på gang- og sykkelveien. Foto: Anne Enger Mjåland

Ole Johnsen med turkamerat Lasha synes det er ufint at syklister ikke tar hensyn og melder fra når de kommer i stor fart på gang- og sykkelveien. Foto: Anne Enger Mjåland

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Vil du lese alle sakene på indre.no? Indre+ i 8 uker for kun 49 kroner!

- Lasha og jeg var ute på vår daglige luftetur da syklistene kom. Jeg kjente bare dragsuget av dem. De raste forbi i så stor fart at det blafra i skjorte-ermene mine.

Ole Johnsen er fortørna etter opplevelsen han og hunden hadde på gang- og sykkelveien ved Lierfoss, og det er ikke første gang. Nå orker han ikke tie lenger.

- Jeg har bodd her i ni år. Dette var aldri noe problem før, men de siste årene har det blitt veldig mange syklister på gang- og sykkelveien. Ja, det har eksplodert i syklister som trener, og de kjører fort! Problemet er at de ikke gir noe signal. Derfor skvetter jeg himmelhøyt når de raser forbi. Jeg tenker også på hva som kunne skjedd dersom en vimsete valp kom i veien. Da kunne det gått skikkelig galt.

Johnsen presiserer at han ikke har noe imot at folk trener og sykler, og forsåvidt ikke at de bruker gang- og sykkelveien, heller.

-Men det går an å ta hensyn. Noen gjør det, men 90 prosent gir totalt blaffen. Det synes jeg rett og slett er ufint. De kjører som om de eier veien!

- Sterkt beklagelig

Syklist Linda Wold har forståelse for problematikken, og synes Ole Johnsens opplevelse er sterkt beklagelig.

- Klart vi skal ta hensyn. Det skulle bare mangle, understreker den kjente syklisten fra Bjørkelangen.

- Det er mer konflikter enn noen gang mellom syklister og andre, innrømmer hun.

Med livet som innsats

Wold sier at det mange ganger er vanskelig for syklistene også.

- Ute i trafikken kjører vi med livet som innsats. Vi blir tuta på og spruta ned med vindusspylervæske. Mange er aggressive. Derfor hender det nok at gang- og sykkelveier blir brukt til trening. Og dersom vi skal få effekt av treninga, vil vi gjerne sykle litt fortere enn i gangfart, sier hun - og har følgende oppfordring til sine medsyklister:

-Ta hensyn, varsle når du kommer og ligg på rekke når dere sykler flere sammen, sier hun - og legger til:

- Det beste er egentlig å bruke terrenget ute i skauen!

Artikkeltags