– Store planer

NY KULTURSAL: Kultursjef Sigbjørn Solheim har mange ønsker for samfunnshuset på Bråte. Spørsmålet er hvor mye som er igjen av rehabiliteringsbudsjettet.Foto: Øyvind Henningsen

NY KULTURSAL: Kultursjef Sigbjørn Solheim har mange ønsker for samfunnshuset på Bråte. Spørsmålet er hvor mye som er igjen av rehabiliteringsbudsjettet.Foto: Øyvind Henningsen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

HEMNES: Uttrekkbar tribune for publikum og en scene med fullverdig lyd- og lysrigg kan bli en realitet i Bråte samfunnshus.

DEL

Som tidligere omtalt i Indre står den planlagte kulturscenen i Bjørkelangen skole i fare for å ryke på grunn av feil i kalkylene. Men på Hemnes åpner det seg muligheter.

Penger fra rehabilitering

– Ettersom skoleelevene på Bråte har flyttet kroppsøvingen til Søndrehallen ser vi på mulighetene for å gjøre om samfunnshuset, sier kultursjef Sigbjørn Solheim i Aurskog- Høland kommune.

Men nøyaktig hva som skal gjøres kommer an på hvor mye penger det er igjen etter at regninga for rehabiliteringen som pågår ved Bråte skole er gjort opp.

Til sammen er det satt av 12 millioner kroner til dette prosjektet, hvor det blant annet byttes vinduer og fasade.

– Vi kommer forhåpentligvis til å sitte igjen med litt, men dette vet vi mer om rundt årsskiftet, sier eiendomssjef Jan-Ivar Jenssen i Aurskog-Høland kommune.

Mange ønsker

Ifølge kultursjef Sigbjørn Solheim er det ønskelig å fjerne ribbeveggene, lystette vinduene ut mot Bygdetunveien, få på et strøk maling og eventuelt nytt gulv, vurdere ny inngang for å gi plass til uttrekkbar tribune for publikum, bedre tilrettelegging for rullestolbrukere (også på scenen) og komplett lyd- og lysrigg.

– Noe får vi til uansett, men i hvilket omfang det blir vet vi ikke ennå. Skolen har mange egne forestillinger og får ofte besøk i skolesammenheng av teater- og musikkoppsetninger. Det er dessuten et rikt kulturliv på Hemnes, og vi ønsker å få salen så fleksibel og optimal som mulig.

Aurskog-Høland kommune søkte om 3 millioner kroner i spillemidler for en kultursal i Bråte skole, og fikk 2 millioner i år og muligheter 1 million neste år.

Ifølge retningslinjer fra Kulturdepartementet kan man få tildelt inntil 1/3 av godkjent totalkostnad. Det vil si at kommunen minst har sendt inn et budsjett på 9 millioner kroner for kultursalen.

– Er det aktuelt å be politikerne om en tilleggsbevilgning dersom det viser seg at man skulle trenge mer enn det som er igjen etter rehabiliteringen?

– Dette skal gjennomføres i henhold til de vedtatte budsjettene, sier kultursjefen.

Artikkeltags