Nå kan du møte de syv små dverger på Tertitten

SCENEVANTE: Snart klar for premiere: Fanny Leone Andersson (foran t.v.), Sina Hellne, Adrian Bråthen, Hauk Rindal, Marcus Tobias Nilsen (bak t.v.) og Bettina Larsson.Foto: Jarle Pedersen

SCENEVANTE: Snart klar for premiere: Fanny Leone Andersson (foran t.v.), Sina Hellne, Adrian Bråthen, Hauk Rindal, Marcus Tobias Nilsen (bak t.v.) og Bettina Larsson.Foto: Jarle Pedersen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SØRUMSAND: Visste du at de syv små dverger jobber for Tertitten? Ikke? Da bør du skaffe deg billetter til Tut&Kjørs premiere på sin musikalversjon av «Snøhvit og de syv små dverger» fredag og få sannheten bekreftet.

DEL

Det er faktisk slik at Snøhvits syv gode venner har forlatt gruvene og nå skuffer kull og synger «heihå-heihå» i Tertittens tjeneste.

I hvert fall gjør de det i den varianten som barne-og ungdomsteateret Tut&Kjør har valgt å presentere det kjente eventyret i.

Les også: Søstre, bestevenner og bedriftseiere

– Rollefigurer, replikker og sangtekster er gitt en «sørumsk» vri, noe store og små sikkert vil kjenne seg igjen i, tror Line Goplen Höfde fra teateret.

Improvisert

Med regissør Juliane Husvik Sukkestad i spissen, har skuespillerne selv vært med på å omskrive replikker og å sette sitt eget preg på karakterene.

– Det her vært veldig morsomt, forteller en ivrig Adrian Bråthen (9) til Indre Akershus Blad. Niåringen er ny i Tut&Kjør, men ikke ukjent med teater fra tidligere.

Denne gang skal han spille både bjørn, levende familieportrett og tømmerstokk.

– Det går fint å huske replikker, men det er litt vanskelig å huske når jeg skal inn og ut av scenen, sier Adrian.

Veteranen Sina Hellne (15) er med i Tut&Kjør på niende året og øver nå på å være den onde dronningen.

Det må mye øving til, med sinte grimaser foran speilet.

– Uff, det er kjempevanskelig å skulle se slem og ond ut, sukker Sina, men som gleder seg til premierekveld og de øvrige forestillingene.

Tut&Kjør feirer i år 25-årsjubileum, og oppsetningen av Snøhvit er derfor en ekte jubileumsforestilling.

Den spilles fra 3. til 11. november og med på laget er også fem musikere, ledet av kapellmester Marcus Tobias Nilsen.

Forestillingene spilles i Bingsfosshallen på Sørumsand.

Artikkeltags