GT Sara og Rune Rudberg er klare

SØRGER FOR STØLE LATTERMUSKLER: GT Sara er stadig i siget. Fredag 25. august blir hun å se under den offisielle åpningen av Bjørkelangen Musikkfestival.foto: anita jacobsen

SØRGER FOR STØLE LATTERMUSKLER: GT Sara er stadig i siget. Fredag 25. august blir hun å se under den offisielle åpningen av Bjørkelangen Musikkfestival.foto: anita jacobsen

Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Puslespillet begynner å falle på plass i Bjørkelangen Musikkfestival. De to siste nyhetene er GT Sara og Ole Kristian Ruud.

DEL

GT Sara skal stå for underholdningen etter at Dag Finn Førrisdahl sin vane tro, har spilt sin selvkomponerte festivalhymne i festivalhallen fredag 25. august.

– I fjor etterspurte mange litt gratis underholdning etter den offisielle åpningen. Det har vi ingen problemer med å innfri, sier festivalleder Knut Barlien.

Musikeren Gerd Miriam Thoreid (født 17. september 1924 på Hamar) er en norsk humorist og sanger. Hun går for å være Norges eldste stand-up-komiker.

Artistnavnet hennes er GT-Sara, hvilket hun fikk av Dag Frøland da hun deltok i radioprogrammet Har du lyst har du lov.

Fredag vil også trubadur Ole Kristian Ruud opptre i Brasserie Bjørks gamle lokaler.

– I august vil det være nye drivere av restauranten. Mange har etterspurt Ole Kristian, som har dratt fulle hus i restauranten de siste festivalene. Siden han spiller med bandet Borderline lørdag, var det naturlig å gi ham tilliten fredag også, forteller Barlien.

Siden sist har Solfrid Stene trukket seg fra styret, og Kjersti Eng fra Bjørkelangen og Roger Engh fra Løken er nye styremedlemmer.

– Jeg er en utpreget ja-mann, og slo til da jeg ble spurt om å være med i styret. Den store musikkinteressen har jeg aldri hatt. Jeg hører mest på radio, så jeg liker det meste. Jeg er ikke redd for å ta i et tak, og har erfaring med store arrangementer. Dette blir spennende og morsomt, sier Roger Engh, hvis beste festivalminne var Queen-showet i Bjørkelangen Sportshall for noen år siden.

I likhet med Bjørkelangen Musikkfestival i 2015 er det Narum som skal sparke i gang festivalen onsdag 23. august.

Torsdag 24. august stiller en formidabel stjernetrio i Løken kirke, under shownavnet Elvis Gospel. Det er ingen ringere enn vokalist Paal Flaata, pianist Stephen Ackles og gitarist Vidar Busk som har slått sine pjalter sammen. Alle tre må sies å være blant landets beste på sine felt.

Konsertkonseptet har dessuten premiere på Bjørkelangen Musikkfestival før det lanseres videre i Norges land utover høsten.

Det er også klart at Rune Rudberg, som sang i den norske Melodi Grand Prix, spiller i festivalhallen fredag 25. august.

Øivind Blunck kommer med stand-up-showet sitt til festivalhallen lørdag 26. august.

Artikkeltags