Vil gjøre tunet til et fyrtårn i Norge

FYRTÅRN: Juliane Husvik Sukkestad vil gjøre Aurskog-Høland bygdetun til et fyrtårn innen reminisensteater. Neste uke er hun allerede i gang med et prosjekt som involverer 5. klasse og 8. klasse ved Bråte skole, og beboerne ved Hemnes sykehjem. Foto: Anne Enger Mjåland

FYRTÅRN: Juliane Husvik Sukkestad vil gjøre Aurskog-Høland bygdetun til et fyrtårn innen reminisensteater. Neste uke er hun allerede i gang med et prosjekt som involverer 5. klasse og 8. klasse ved Bråte skole, og beboerne ved Hemnes sykehjem. Foto: Anne Enger Mjåland

Artikkelen er over 2 år gammel

HEMNES: Omorganiseringen ved Aurskog-Høland bygdetun vil merkes på flere måter.

DEL

Eirik Kristoffersen sluttet som daglig leder ved Aurskog-Høland bygdetun 1. oktober, og ny ledelse er allerede på plass.

– For å imøtekomme lokalmiljøets ønsker, ivareta vertskapsrollen og sikre en profesjonell museumsdrift, har Museene i Akershus (MiA) fått på plass en ny rollebesetning på stedet, sier markeds- og kommunikasjonssjef Vidar Mørch i MiA.

Ny stedlig ansvarlig

Juliane Husvik Sukkestad, som allerede er ansatt i MiA, går inn i rollen som stedlig ansvarlig i en 30 prosent stilling.

– Hun vil ha overordnet ansvar for daglig drift og ledelse av bygdetunet. Juliane vil også være ansvarlig for avtalen med Bygdetruppen, som får en utvidet rolle, opplyser Vidar Mørch.

Bygdetruppen vil ha blant annet ha ansvaret for arrangementer, formidling og opplevelsestilbud.

Fornøyd direktør

– Vi er meget godt fornøyde med den innsatsen Bygdetruppen har vist i 2017 og ønsker å bygge videre på samarbeidet, sier direktør Cecilie Øien i MiA.

Juliane Husvik Sukkestad selv sier hun er ansatt for et år, og så skal ordningen evalueres.

Tettere samarbeid

Den nye omorganiseringen ved bygdetunet vil merkes på flere måter, blant annet gjennom et tettere samarbeid med Gamle Hvam og Skedsmo bygdemuseum.

– Vi kan for eksempel overta utstillinger derfra, og tilpasse dem lokale forhold her hos oss.

Halvard Tønneberg har også jobbet ved bygdetunet før, men gjennom den nye organiseringen har han doblet stillingen som stedlig ansvarlig fra Bygdetruppen.

– Det er jeg selvsagt glad for, sier han.

Ny aktivitet

Neste uke vil studenter fra Høgskolen i Oslo og Akershus være på plass for å jobbe med et nytt prosjekt i samarbeid med bygdetunet.

– Studentene skal være med på å utvikle et opplegg for reminisensteater, forteller Juliane, som med begeistring og forventning proklamerer at «vi skal gjøre Aurskog-Høland bygdetun til et fyrtårn for reminisensteater i Norge»!

– Hva er reminisensteater?

– Reminisensteater er det samme som erindringsteater. Vi skal samarbeide med 5. og 8. trinn ved Bråte skole om mimretreff, der de skal intervjue besteforeldrene sine. Vi skal også ha mimretreff ved Hemnes sykehjem. De eldre skal fortelle om sine skoleminner, og det skal munne ut i en forestilling i på bygdetunet 17. november. Det gleder vi oss til!

Halvard forteller at bakstedagen med Ruth Johanne Simonsen og Gro Therese Lillehol første mandagen i måneden også er et nytt tilbud ved tunet.

Vil være mer synlige

– Vi opplever at tunet er fullt av ungdommelig pågangsmot, sier Juliane og Halvard, som understreker at de også er glade for at hagegruppa er tilbake og i full drift.

– Målet er at bygdetunet skal bli mer synlige i lokalmiljøet igjen!

Artikkeltags