Advarte mot tyveribande – nå er de pågrepet

Artikkelen er over 2 år gammel

En tyveribande som tok seg inn og lurte eldre mennesker.

DEL

(Romerikes Blad) De siste dagene har det vært flere tyverier i hjemmene til eldre personer langs kysten på Østlandet, meldte TV 2.

– Personene trenger seg inn hos dem som kan gjøre minst motstand, altså de aller eldste. I ett tilfelle var fornærmede hundre år gammel, sier Hans Bechmann, politiførstebetjent hos Felles Straffesaksinntak FSI til TV 2.

Banden har de siste dagene herjet i blant annet Telemark og Vestfold. Ifølge politiet beveger banden seg nå i retning av Oslo.

Pågrepet

Tirsdag ettermiddag opplyser politiet i Sørøst politidistrikt at de har pågrepet elleve rumenere for tyverier fra eldre i Agder, Telemark og Vestfold.

Sju personer er pågrepet i Oslo og fire i nærheten av Hamar, opplyser Sørøst politidistrikt.

Mandag etterlyste politiet tre tyskregistrerte biler som var observert i forbindelse med tyveriene i de tre fylkene. De fikk da flere tips.

– Pågripelsene kunne finne sted som resultat av tips fra publikum, politiets etterforskning knyttet opp mot de aktuelle bilene og politisamarbeid på tvers av flere politidistrikter, opplyser politiet i en pressemelding tirsdag.

Politiet opplyser at de antar at alle de pågrepne er rumenere.

Tyveriene er begått de siste dagene fra hjemmene til eldre personer, først i Agder, så i Telemark, deretter i Hof, Holmestrand og Sande i Vestfold.

Politiet ba om hjelp fra publikum fordi det så ut til at gjerningspersonene beveget seg raskt fra sted til sted og at det derfor var vanskelig å forutsi hvor de ville dukke opp neste gang.

De elleve skal etter hvert avhøres, og etter hvert fremstilles for varetektsfengsling.

Politiet opplyser at de foreløpig har begrenset med ytterligere informasjon.

Artikkeltags