Norge rundt: Fant ufo-lignende gjenstand – vet du hva det kan være?

MYSTERIUM: Dette UFO-lignende objektet dukket opp under utgravingen på Skjørten-tomta i Askim.

MYSTERIUM: Dette UFO-lignende objektet dukket opp under utgravingen på Skjørten-tomta i Askim.

Artikkelen er over 2 år gammel

ASKIM: Askim Historielag har fått et mysterium i hendene og har bedt smaalenene.nos lesere om hjelp.

DEL

Valter N. Bakkene i Askim Historielag forklarer:

Vi ble torsdag kontaktet av entreprenøren som graver på tomta ved siden av Vinmonopolet, der det nå skal bygges et nytt forretningsbygg.

De hadde funnet en merkelig gjenstand under gravingen og spurte om vi kunne fortelle hva dette var. Vi ble med for å kikke nærmere, og ta bilder av fenomenet.

Gjenstanden ble ifølge Bakkene funnet i skråningen ned mot riksveien som vi ser til høyre i bildet. Vi kan også se rundkjøringen ved mølla øverst.

Som det fremgår av bildet er gjenstanden rund. I sentrum er det murt inn en loddrett bolt med diameter på 60 - 70 mm. Den er avrundet på toppen. Rundt bolten går en skinne i ring. Diameter på ringen er ca. to meter.

– Vi har fått bekreftet at det i sin tid lå vaggeskinner på sagtomta, og tror derfor at det vi ser på bildet er fundamentet til en dreieskive for vogner på vaggeskinnene. Vi tror at den havnet der den nå ligger da sagtomta og området rundt i sin tid ble bygget ut. Men, dette er egentlig bare gjetninger. Er det noen som vet hva dette er, spør Bakkene i Askim Historielag?

Vi sender forespørselen videre til dere lesere og lurer på om noen av dere kan fortelle hva dette er for noe.

Artikkeltags