Tilbud om å få ha bursdagsfeiringen på Klapputtunet bursdagssenter på Hemnes, tilbud om en tur med racerbil hvis sønnen, Sander, har sans for den slags, en tur til hest, kakebakere, tips og råd om hvor kjøpe svært rimelig bordpynt.

Det rant inn med bidrag, også svar fra folk som ville vippse penger til mamma Linn, for at sønnen skal få en ordentlig bursdag 21. september. Det som mammaen selv beskriver som først en klump i magen, ble snudd til ren glede. Økonomiske problemer de har havnet i, oppgir hun som årsak til behovet for litt hjelp.

– Håpet på noen kopper

– Jeg håpet på noen enkle ting, noen kopper, lys og kanskje en kake, skrev hun da hun la ut meldingen.

Gavmildheten overrasket og overgikk alt hun kunne drømme om. Over 350 hadde trykket liker på mammaens innlegg, over 60 hadde svart henne i åpent kommentarfelt, og i tillegg skal hun ha fått svar direkte i eget chattefelt. Det var bare få timer etter at meldingen var lagt ut.

– Dagen er reddet

Men det fortsatte å renne inn med hyggelige meldinger og alle typer bidrag. Nå har vel 500 likt hennes forespørsel. og over 70 har svart i åpent kommentarfelt.

Linn Ekstrøm Robertsen takket selv for alle bidragene på Facebook-gruppen:

«Dette her er bare helt sykt. Tusen takk. Blir så utrolig rørt av det her. Guttungen min kommer til å få tidenes velfortjente bursdag Det er så deilig å kunne slippe å bekymre seg over dette at dere aner ikke! Jeg er supertakknemlig, jeg kan faktisk ikke få takket dere nok. Dere reddet dagen min. Og vet dere hva? Jeg har bursdag på samme dag som sønnen min og dere har gitt meg tidenes beste bursdagsgave. Et bursdagsselskap til sønnen min! Ingenting kunne gjort meg mer glad! Jeg hadde på ingen måte forventet denne responsen. Det er jo helt vilt».

– Mammaen er tøff

– Linn Robertsen var tøff som turte be om hjelp – og mange opplevde helt sikkert mye gjenkjennelse her, sier Linda Bakken.

Linda Bakken i Skedsmo har selv snart voksne barn. Hun er i samme gruppe som Linn Robertsen på Facebook, Kjøp, salg, bytte Akershus, en gruppe med vel 37.000 medlemmer.

– Rørende og gledelig er responsen denne mammaen har fått, mener Linda.

Hun mener kjøpepresset for mange familier med helt vanlige inntekter er voldsomt:

– Bare å holde ungene med nok utstyr hvis de skal være med i et idrettslag, kan være krevende. Responsen denne mammaen har fått tror jeg viser at mange kan kjenne seg igjen her, fortsetter Linda Bakken.

– Hva synes du om at noen ber om hjelp på denne måten?

– Hvorfor skal det nå slå negativt tilbake? Hvem er de som vil sette seg på en moralsk pidestall og bruke pekefingeren mot mennesker som er, eller kan komme i en vanskelig økonomisk situasjon? Denne mammaen er tøff, svarer hun.

Mamma Linn sier hun ikke har fått negative reaksjoner. Hun valgte til sist også å legge innlegget ut på sin egen vegg på Facebook og ikke bare på den lukkede gruppa der hun la forespørselen først.

– Vi har selvsagt snakket mye om dette hjemme, og for Sander er det helt greit at dette kommer fram, forsikrer hun.

Fest for hele klassen

Klapputtunet bursdaggsenter på Hemnes i Aurskog-Høland har tilbudt moren å invitere hele sønnens klasse til en heidundrende bursdagsfest.

I helgen var de en tur på Jessheim, for at sønnen skulle få seg en nødvendig hårklipp.

Noen har lovet forsyne festen med kake, og på nettet diskuterer de leveringsmåte, praktiske detaljer og så videre.

Moren gir også en tilbakemelding til alle dem som har hjulpet ved å vippse penger.

Fredag var det kommet inn 1.950 kr.

For dem som ønsker at hun betaler tilbake penger, ber hun om beskjed. For dem som ønsker at de beholder pengene, så skriver hun at de vil gå inn i gave til guttungen og til familiens bursdagsfeiring som de skal ha neste måned.