– Har noen sett Theo?

PÅ RØMMEN: Theo er en korthåret, mellomstor, rødbrun blandingshund som forsvant fra Langstranda fredag.

PÅ RØMMEN: Theo er en korthåret, mellomstor, rødbrun blandingshund som forsvant fra Langstranda fredag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Marit Høvik ber om hjelp etter at Theo stakk fra gården på Langstranda i Søndre Høland fredag kveld.

DEL

– Han var i området rundt meg, og plutselig var han borte. Jeg oppdaget det etter bare noen minutter, forteller Marit Høvik fra Hemnes.

Theo er en korthåret, mellomstor, rødbrun blandingshund. Det er ikke første gang han tester ut friluftslivet, men ved tidligere anledninger har Marit Høvik funnet ham i området rundt huset, eller han har kommet tilbake selv.

Men denne gang var han søkk borte.

– Han løp glad og lykkelig ned mot fylkesvei 226, og da har han endeløse områder å løpe på. Vi har vært ute og lett siden fredag kveld. Vi holdt på til midnatt både fredag og lørdag, og jeg har vært ute og lyttet og ropt. Lørdag hadde vi også sporhund, men det har ikke vært noen tegn eller observasjoner, sier Høvik.

Tirsdag skal en utlånt drone tas i bruk.

– Er du bekymret?

– Ja, jeg er bekymret. Han har stort jaktinstinkt, og kan kanskje ha løpt etter noen rådyr for eksempel. Jeg er mest bekymret på grunn av langlina, forteller Høvik.

Da Theo stakk av hadde han nemlig på seg et gult fleece halvstrup halsbånd som han ikke får av seg og en 30 meter oransje langline.

– Jeg har knytt sammen to liner, så det er knute på midten. Dette gjør at han kan sette seg fast. Jeg går ut fra at han vil bjeffe når han ikke kommer løs, men vi har ingen garantier for det, sier Marit Høvik.

Hundeeieren har lagt ut etterlysning på Facebook og flere sider for savnede dyr. I tillegg har hun meldt fra til politiet.

– Hvis noen har sett ham håper jeg de tar kontakt, sier Høvik, som fortsetter letingen.

– Vi har fått god hjelp fra flere i Hemnes-området. Nå har jeg fri resten av uka, og skal blant annet prøve å lete litt langs jorder.

Har du sett Theo? Ta kontakt med Marit Høvik på telefon 48 18 35 50.

Artikkeltags