Anbudsfristen er ute, men ingen vil bygge kultursal på Hemnes

NULL RESPONS: Aurskog-Høland kommune har ikke fått inn ett eneste anbud for kultursalen på Bråte.

NULL RESPONS: Aurskog-Høland kommune har ikke fått inn ett eneste anbud for kultursalen på Bråte. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

HEMNES: – Vi er litt overrasket, sier kommunalsjef Per Ole Rønning.

DEL

Bråte samfunnshus, eller det som er gymsalen i Bråte skole, skulle etter planen bygges om til kultursal med fullverdig lyd- og lysrigg, scene og uttrekkbar tribune med 136 sitteplasser.

Aurskog-Høland kommune har omsider hatt jobben ut på anbud, men interessen fra entreprenørene er heller laber – for å si det forsiktig.

– Vi har ikke fått noen anbud, slår kommunalsjef Per Ole Rønning for teknisk drift og kultur fast.

– Vi hadde en forhåndskonferanse, og det var ingen som kom da heller, så vi kunne ane at det ville skje. Men, vi er litt overrasket, sier Rønning.

Mange jobber å velge mellom

– Er jobben for liten, slik at ingen vil ha den?

– Nei, det tror jeg ikke. Dette er en stor og spennende jobb, men det skjer veldig mye i området vårt. Det er mye byggeaktivitet, og dette gjenspeiler nok at det er nok av oppgaver blant dem som velger jobber, sier Rønning.

Men kultursalen på Bråte er på ingen måte skrinlagt, bedyrer kommunalsjefen.

– Jeg er optimist med tanke på at vi skal få til det vi har tenkt. Nå ser vi på mulighetene for hvordan vi skal gå videre. Vi sjekker ut i forhold til regelverket, og innkjøpsavdelingen vår avklarer dette for å se om vi kan gå videre med én enkeltaktør, sier Rønning.

Hvor lang tid dette kan ta har han ingen formening om.

– For usikkert for oss

Bjørkelangen-bedriften Bygg Med Oss AS er og har vært involvert i mange lokale byggeprosjekter, som for eksempel den nye Skeidar-butikken på Bjørkelangen og den nye butikken på Rømskog.

Byggentreprenøren luktet også på denne jobben.

– Men vi jobber nesten bare med nybygg, og ikke rehabilitering, sier daglig leder Knut Heggedal i Bygg Med Oss AS.

– Vi lastet ned alle papirene og leste gjennom dokumentene, men vi føler at vi ikke har den kompetansen som skulle til for å være sikre på prisingen av dette prosjektet. Derfor valgte vi å ikke gjøre noe med det, sier Heggedal.

– Vi hadde ikke hatt noe imot å ta denne jobben hvis vi hadde vært trygge på vår egen prising og de tingene. Men vi har bra mye å gjøre, og jobber på andre prosjektet, legger han til.

Jobb til nesten 10 millioner kroner?

Aurskog-Høland kommune har fått tilkjent inntil 3 millioner kroner i spillemidler for en kultursal på Bråte, og har allerede bedt om å få deler av beløpet utbetalt ettersom kommunen mener at «prosjektet er kommet godt i gang».

En søknadssum på 3 millioner kroner betyr at spillemiddelsøknaden har inneholdt et budsjett på minst 9 millioner kroner ettersom man kan få inntil 1/3 av godkjent total kostnad.

– Det er ikke så mange lokale entreprenører som er av den størrelsen at de kan ta på seg et slikt prosjekt med harde tidsfrister. Det har med erfaring å gjøre og slike ting, og på anbud binder man seg opp på priser, sier Knut Heggedal i Bygg Med Oss.

Artikkeltags