Søker etter to fastleger til det nye helsehuset

Håper på mange søkere: Kommunalsjef Lasse Fure.

Håper på mange søkere: Kommunalsjef Lasse Fure.

Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Aurskog-Høland kommune håper og tror at stillingene vil være attraktive for leger.

DEL

Aurskog-Høland kommune søker etter to fastleger til det nye helsehuset på Bjørkelangen, som skal åpne dørene i april 2018.

Fastlegekontoret vil være samlokalisert med Aurskog-Høland og Rømskog legevakt og KAD-plasser (kommunale akutte døgnplasser). Det er opprettet to nye 100 prosent legestillinger, hver med 60 prosent fastlege og 40 prosent stilling som lege på KAD/sykehjemsoverlege.

– Generelt har det blitt mer krevende å rekruttere fastleger, men vi fikk likevel inn mange søkere til både Aurskog og Løken nylig. På Løken måtte vi kjøre en ny runde for å finne den beste kandidaten. Vi håper og tror at stillingene i det nye helsehuset vil oppleves som attraktive. Mange fastleger synes det er krevende å drive mindre legekontorer, og vi tror mange kan tenke seg en kommunal jobb, sier kommunalsjef for helse og rehabilitering i Aurskog-Høland kommune, Lasse Fure.

I dag er det 13 fastlegehjemler i Aurskog-Høland, fordelt på Bjørkelangen, Aurskog, Løken og Hemnes. Når de nye legene er på plass i helsehuset blir antallet 15.

– Først da de nye legene får fylt opp sine lister, vet vi mer om hvorvidt fastlegekapasiteten er god i Aurskog-Høland. Men vi antar at behovet vil dekkes opp for en stund framover, sier Fure.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken