90 000 har engasjert seg i blogginnlegget

I SØPLA: Snop som ikke var pakket inn, gikk rett i søpla hjemme hos Anne Brith Davidsen. FOTO: PRIVAT/ANNEBRITH.BLOGG.NO

I SØPLA: Snop som ikke var pakket inn, gikk rett i søpla hjemme hos Anne Brith Davidsen. FOTO: PRIVAT/ANNEBRITH.BLOGG.NO

Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg vil absolutt ikke at han spiser godteri som hundrevis av andre har tatt på med sine skitne hender, skriver bloggeren fra Sørumsand. Det skapte stort engasjement.

DEL

Det er TV2 som gjengir innlegget som Anne Brith Davidsen har lagt ut på sin egen blogg.

Der skriver hun at sønnen måtte kaste halvparten av godteriet etter at han som mange andre barn gikk Halloween mandag.

– Dessverre ba jeg ham om å kaste godteriet i søpla, skriver firebarnsmoren, kjent fra TV 3-programmet «Hele Norge baker», på bloggen sin.

– Mulig jeg er sær på det, men jeg vil absolutt ikke at han spiser godteri som hundrevis av andre har tatt på med sine skitne hender, skriver hun.

– I fjor ble han sengeliggende med magevondt og oppkast etter å ha spist godteri som ikke var innpakket. Den sjansen ville jeg ikke ta i år igjen, spesielt ikke når det herjer både influensa og omgangssyke i nærområdet, forklarer Davidsen i en e-post til TV 2.

Hun skjønner at noen kan oppleve det som hysterisk.

Jeg er mor til fire aktive barn som har fått lov til å klatre i trær, falle og slå seg, uten at jeg har pakket på de hjelm og knebeskyttere av den grunn. Men siden vi hadde en så dårlig opplevelse fra i fjor så bestemte jeg meg for at vi ikke tar noen sjanser i år. Han fikk mer godteri enn han klarer å spise og vi ble begge spart for en potensiell våkenatt med magesjau.

Lest av 90 000

Blogginnlegget er lest av 90.000 personer og i kommentarfeltet er reaksjonene delte. Noen støtter Davidsen, men flere kaller henne hysterisk. Andre synes det er frekt og utakknemlig å kaste snop som andre har betalt for.

Hun håper blogginnlegget ikke skremmer folk fra å gi ut søtsaker.

– Men jeg håper flere blir oppmerksomme på at små barn lett smitter hverandre og blir syke. Når mange barnehender deler samme skål kan smittefaren potensielt bli stor. Kjøp godteri som er innpakket. Om man lager godteriet selv, pakk det inn i plastposer eller tørkepapir slik at det beskyttes fra bakterier eller gi det ut med skje, er Davidsens oppfordring.

Synes det er unødvendig

TV2 har også intervjuet Seniorrådgiver Mette Fagernes ved Folkehelseinstituttets avdeling for resistens- og infeksjonsforebygging.

Hun synes ikke det er nødvendig å kaste godteriet som ikke er pakket inn i frykt for bakterier.

– For oss som er friske og raske vil dette sjelden være et problem. Vi utsettes for mikrober hele tiden og det går fint. Men vi skal være oppmerksomme på håndhygiene, spesielt i perioder med omgangssyke, sier Fagernes til TV 2.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken