Trofast ildsjel siden 2002

HVERDAGSHELT: Helt siden støtteforeningen ved Ulvehaugen omsorgssenter på Løken ble startet, har Ruth Gulbrandsen vært leder. – Vervet gir meg så mye, men nå er jeg vel snart for gammel og andre får overta, sier ildsjelen. Foto: Øivind Eriksen

HVERDAGSHELT: Helt siden støtteforeningen ved Ulvehaugen omsorgssenter på Løken ble startet, har Ruth Gulbrandsen vært leder. – Vervet gir meg så mye, men nå er jeg vel snart for gammel og andre får overta, sier ildsjelen. Foto: Øivind Eriksen

Artikkelen er over 1 år gammel

LØKEN: – Vel møtt til en ny hyggekveld, sier Ruth Gulbrandsen – som hun har gjort siden 2002.

DEL

Det er klart for en ny hyggekveld ved Ulvehaugen omsorgssenter på Løken. I tradisjonelle former.

Bordet er dekket. Forventningsfulle beboere, pårørende og andre fra nærområdet er på plass. Det samme er musikanter til å underholde. På kjøkkenet står kringlene klare til servering, kaffetrakteren putrer og går.

Og Ruth Gulbrandsen kan ønske velkommen, som hun har gjort i alle år.

– Gir meg mye


– Mor kom hit høsten 2001. I januar året etter ble støtteforeningen stiftet. Da ble jeg valgt til formann, som det het da. Siden har jeg vært det. Jeg har sagt jeg skal gi meg mange ganger, men det har blitt til at jeg har fortsatt. Nå må det vel snart være nok, og nye krefter får overta. Med mine 76 år er jeg ingen ungdom lenger, forteller hun til Indre Akershus Blad.


– Du må fortsette, Ruth!


Den teorien er ikke Jorunn Dunvoll og Solveig Berg, to andre ivrige medlemmer i foreningen, enige i.

– Du må fortsette, Ruth. Det er så trygt og godt å ha deg som leder, oppfordrer de.

Mye tyder på at det ikke skal all verdens overtalelseskunst til for å få Ruth til å fortsette.

– Vervet gir meg mye og jeg trives jo med å være med og skape den hyggen støtteforeningen gir for beboerne her på Ulvehaugen, ikke minst når jeg ser hvor stor pris de setter på det.


Mange hundre kvelder


Til sammen har det blitt langt bortimot 200 slike hyggekvelder siden starten. Med hjemmelaget på menyen. Smørbrød i mange år. Syv brød gikk med.


Baker kringler


– Ja, vi har smurt opp en del brødskiver, men i hyggelig lag sammen med andre medlemmer i støtteforeningen var det bare trivelig. Etter hvert har vi gått over til å serverer «bare» kringle, forteller Ruth.

– Hvem som steker disse, hver gang? Gjett! Ruth Gulbrandsen selvsagt.

– En periode hadde vi også kiosk her på huset. Vi dro opp på butikken og handlet diverse saker som vi trillet rundt på stua og solgte en gang annenhver uke. Men vi som drev med det ble ikke yngre med åra, og har gitt oss med det nå, sier Ruth Gulbrandsen, en viktig hverdagshelt som nå er i gang med å forberede neste arrangement, som krever litt ekstra: Julebordet.


Artikkeltags