Vei raste ut etter uvær

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet har vært nødt til å stenge veier etter det kraftige regnværet lørdag.

DEL

Faldalsveien i Fet er en av veiene som har fått merke de kraftige nedbørsmengdene lørdag formiddag. Politiet stengte veien ved 2.15-tiden etter at vannet hadde gravd over store deler av veien. 

Også fylkesvei FV279 Engaveien/ Nerdrumveien under riksvei 22 ble steng på grunn av oversvømmelse i undergang.

Stengte veier

Også andre steder rundt Oslo er det meldt om vann og stengte veier:

E6 ved Abildsø i Oslo er stengt i sørgående retning, mot Vinterbro, på grunn av flom. Alternativ omkjøring er E18, opplyser Vegtrafikksentralen Øst. Oppdatert: Like før halv fem lørdag ettermiddag melder Vegtrafikksentralen at veien er åpen for trafikk. Det er fortsatt en del vann i høyre felt utgående, så sjåfører bes om å kjøre forsiktig.

Flere underganger i Asker og Bærum er stengt, blant annet Sandviksveien under E18 ved Kadettangen.

Også i Buskerud skaper nedbøren problemer. Lørdag morgen skriver Drammens Tidende at Tuverudveien i Lier er stengt og at det flere steder ligger grus og jord i veibanen.

Vann i kjellere

Flere boliger og garasjer i Lørenskog, Fet og Skedsmo ble også fylt med vann. Ifølge brannvesenet tilbrakte de store deler av formiddagen å kjøre fra hus til hus og suge opp vann.

I 16-tiden lørdag ettermiddan meldte brannvesenet på Twitter at de var på vei til en innvendig oversvømmelse på Løken. Kun en halvtime senere måtte de bistå nok en bolig i samme gate, denne gangen var det oversvømmelse i en kjeller.

Det verste regnværet ser nå ut til å ha gitt seg, men også i morgen er det meldt nedbør.

– De kraftigste nedbørsmengdene ser ut til å være over rundt tidlig ettermiddag. Deretter får vi ganske fint vær, til det kommer ny nedbør igjen i morgen ettermiddag, sier meteorolog Bård Fjukstad ved Meteorologisk institutt til rb.no.

Artikkeltags