(Romerikes Blad)

– Vi fikk meldingen inn til oss klokken 15.57 og alle nødetater ble satt inn etter at en annen person som befant seg på land meldte ifra om styrten, sier redningsleder Eirik Walle i Hovedredningssentralen til RB.no.

Piloten –en mann i 60-årene fra Enebakk – var den eneste som var ombord i flyet da det styrtet.

– Personen ble reddet og heist opp av et Sea King-helikopter som var med i redningsarbeidet. Vi har også hatt innsats fra luftambulanse, politi og helsevesen, fortsetter Walle.

Ifølge redningslederen skal nødlandingen ha skjedd ved Sand gård på Enebakk-siden av Øyeren.

Våt og kald

Til NTB forteller operasjonsleder Leif Olav Holten i Øst politidistrikt avdeling Follo, at piloten var våt og kald, men ellers i god form etter ulykken.

Flyet er et såkalt «experimental-fly» som er bygget privat. Det er svenskregistrert og tatt med inn i Norge. Flyet har en vekt på 900 kilo og er dermed større enn et mikrofly.

– Det er et såkalt amfibiefly, som kan lande både til vanns og til lands, forteller Holten.

Sikret flyet

Politiets innsatsleder på stedet, Ronny Samuelsen bekrefter at piloten er i god form og at han ble kjørt hjem av ambulansepersonell etter en kort sjekk.

Piloten har også gitt en kort forklaring på hva som har skjedd.

– Under landingen har han fått problemer og tippet rundt i følge med landingstrening, forteller innsatslederen.

Mannen skal deretter ha kommet seg opp på flottørene der han ble sittende til han ble reddet av mannskapene på Sea King-helikopteret.

Innsatslederen opplyser til RB at de vil flytte flyet inn i en vik i nærheten og videre sikre flyet med lenser rundt før det blir hentet i løpet av tirsdagen.

 

Har ventet på sykepenger i fire måneder: – Nå begynner det å bli tomt i kassa

Innbrudd i natt: – Verdier for flere hundre tusen kroner kan være borte