(Romerikes Blad)

Kveldsturen inn i marka, fra Pettersudveien på Flateby, ble noe helt annet enn planlagt for de to venninnene og naboene Anne Lise Larsson og Randi Bjørkelid, samt Randis hund Luna, da de fikk et ubehagelig nærmøte med ulven. Møtet skremte de to vante turgåerne.

Få meter unna

Mandag andre påskedag på kvelden hadde de gått halvparten av den populære turrunden Erikstadrunden, som er på 5,4 kilometer. På tilbaketuren oppdaget de at en ulv sto bare noen få meter bak dem, og den forsvant ikke da de prøvde å skremme den bort.

- Denne turen går vi masse, og når vi går så går også skravla, forteller Larsson.

- Vi hadde startet i Pettersrudveien og kommet til Tukkebøl gård og skulle snu. Akkurat i det vi har startet på tilbaketuren snur jeg meg halvveis rundt og ser ulven stå på skogsbilveien bak oss, bare en 10-15 meter fra oss, sier Larsson, som greide å ta bilde av ulven.

- Akkurat i det vi skulle gå tilbake hører jeg Anne Lise utbryte se! Da vi så den snakket vi først rolig om hva vi burde foreta oss, sier Bjørkelid.

De to damene ble enige om å fortsette å gå, og Bjørkelid holdt godt på Luna, som er en tre år gammel breton-hund, i båndet.

 

Ble redde

- Ulven fortsatte også, den gikk bak oss, og kom bare enda nærmere. Den var så nære som en fem-seks meter, forteller de.

Da skrek Larsson ut, det høyeste hun greier, en tre ganger etter hverandre, før de to damene og hunden la på sprang.

- Jeg tenke at det ville være meg den var ute etter, i og meg jeg hadde Luna i bånd, sier Bjørkelid.

De antar at de løp i nesten en kilometer. Larsson som har astma fikkk pusteproblemer og måtte stanse.

De to ble ordentlig redde. Bjørkelid ringte mannen sin, som fort forsto at noe ikke stemte, og som gikk for å møte damene.

- Jeg gikk faktisk den samme runden en gang før i dag også, men den siste turen gikk 15 minutter fortere, sier Bjørkelid.

 

Ikke sky

- Først da vi nærmet oss bebyggelsen igjen i Pettersrusdveien ble ulven borte, sier Bjørkelid.

Mandag kveld var de to gode naboene fortsatt skjelvne etter opplevelsen med den nærgående ulven.

Først gjorde de det de mente var best, ignorerte den, men uten at det hjalp. Da de syntes de måtte prøve å skremme den vekk virket heller ikke det. Løpeturen ut av skogen ble en svært ubehagelig opplevelse, forteller de.

- Vi synes det er skremmende at ulven er så lite sky. Vi er høylytte på tur, prater hele tiden, og enda er den ikke redd. Når livskvaliteten til menneskene her blir dårligere er det ikke plass til ulven sier de to.

Flere observasjoner

Det var flere som observerte ulven i Enebakk mandag kveld. Rundt klokken 21 ble den observert langs fv. 120, og like etterpå sto den en stund på jordet like før Skøyendumpa.

- Vi er noen damer i veien her som akkurat har opprettet en egen gågruppe. Dette skulle være første turen, men det passet bare for Anne Lise og meg, forteller Bjørkelid.

- Oss imellom tøyset vi med at når så mange damer skal på tur vil det bli så mye skravling at vi ikke risikerer å møte ulven. Den er det nemlig noen som har vært redde for. I kveld hadde vi får første runde, og det blir den siste, slå de to fast.

- Det er synd, for dette er en populær turvei for mange. Etter at gangveien kom er det enda flere, både syklister og gående og familier, som går tur her.