– Det var en helt fantastisk dag

Statist og sjef: Salgs- og bookingsjef Cathrine Resch-Karlsen var også statist. Foto: Anne E.  Mjåland

Statist og sjef: Salgs- og bookingsjef Cathrine Resch-Karlsen var også statist. Foto: Anne E. Mjåland

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

BJØRKELANGEN: Fredag hadde Eidsverket besøk av 1200 mennesker som ville på «Farmen»-marked, se stjerneskuespillerne Ingar Helge Gimle og Dennis Storhøi i teatertablået om Soot og Hanneborg – og være med på låvefest om kvelden.

Ingenting kunne glede salgs- og bookingsjef Cathrine Resch-Karlsen mer enn det gode frammøtet og den store oppslutningen.

– Har du landa etter suksessen?

– Jada. Nå er vi i gang med «Hanneborg 2018»! Vi har jo et mål og et håp om at dette kan bli til noe større. Drømmescenarioet er en lengre utgave av tablået, som kan ende opp med en helaftens forestilling.

– Du hadde selv en statist-rolle i tablået. Hvordan var det å spille mot Gimle og Storhøi?

– Kjempestas! De var utrolig opptatt av at vi statister skulle ha det bra, så det var fint å oppleve. Vi fikk dessuten flere gode tips.

– Hva slags tips var det?

– Det gjaldt særlig stemmebruk, – om bevisstgjøring, også i talespråk. Det har med nerver og ro å gjøre. Tipsene vil komme godt med i det videre arbeidet i Bjørkelangen teaterlag, og det er klart at opplevelsen har gitt oss en boost.

– Vil det bli mer «Farmen»-marked på Eidsverket også?

– Ja, vi håper det og jobber for å få i stand et samarbeid med Bondens Marked i framtida.

– Flere av de besøkende var overrasket over at alt var gratis denne fredagen. Hvorfor var det det?

– Det var et valg vi tok. Vi ønsket å vise fram huset og historien her. Eidsverket har jo dessuten vært kjent for å være et lukket sted for folk flest, men den tida er forbi. Vi vil åpne opp hagen, tunet og låven for at folk skal bruke det og ikke minst gjøre historien om Eidsverket enda bedre kjent. Tablået om Soot og Hanneborg viser jo glimt av hva som faktisk har skjedd her.

Artikkeltags