Hjelpen var på vei, men hjelpen sto også i kø på E6

500 METER PÅ 15 MINUTTER: RB-leseren som har sendt oss dette bildet sitter omtrent bom fast på E6 sørover ved 18.30-tida. FOTO: RB-TIPSER

500 METER PÅ 15 MINUTTER: RB-leseren som har sendt oss dette bildet sitter omtrent bom fast på E6 sørover ved 18.30-tida. FOTO: RB-TIPSER

Artikkelen er over 1 år gammel

Oppgitt bilist: – Nå har jeg brukt et kvarter på 500 meter. Og da tar jeg antakelig i!

DEL

(Romerikes Blad) SISTE STATUS: Ved 19.45-tida har kø-kaoset gitt seg.

Onsdag ettermiddag er E6 fra Oslo og nordover til Jessheim preget av store mengder vann i veibanen. Og lange køer – i begge retninger.

– Det er en ispropp i dreneringen. Mesta er på vei med en steamer for å få tint opp proppen, men de står også i kø på E6, sier trafikkoperatør John Slinning i Statens vegvesen.

Ved 17.30-tida er det ene feltet stengt på E6 sørover mellom Berger og Skedsmovollen, og trafikken går sakte. At det også går tregt på mindre veier i området, skyldes at en del bilister velger alternative veier.

– Vi har ikke fått noe estimat. Mesta jobber så fort de kan med å få løst problemene, sier Slinning.

Frustrerte bilister

En RB-leser er frustrert:

– Nå har jeg stått i kø i en time. Jeg har aldri opplevd maken, sier han til rb.no ved 17.45-tida.

En annen RB-leser forteller at han kommer fra Gardermoen og står bom fast på Kløfta.

– Jeg har brukt et kvarter på 500 meter. Og da tar jeg antakelig i! Jeg ser framover og ser bare røde lys, sier han til rb.no.

Ifølge politiet er det ingen alvorlige ulykker på E6 som bidrar til kaoset:

– Det var en bil som kjørte av veien langs påkjøringsrampa ved Frogner, men der ble det rekvirert berging selv og det gikk bra med de involverte.

Samtidig med kaoset på E6 har det skjedd flere ulykker i området rundt. I Sørum står en bil på jordet og på Årnes har en moped og en bil kollidert.

VANN PÅ VEIEN: Slik ser det ut på E6 gjennom Skedsmo. FOTO: VIDAR SANDNES

VANN PÅ VEIEN: Slik ser det ut på E6 gjennom Skedsmo. FOTO: VIDAR SANDNES

Problemene startet tidlig

Tidligere onsdag var rapporten følgende:

– Jeg har snakket med Mesta, de sier de har fjernet det meste av vannet i sørgående retning, men at de nå holder på å åpne opp for slukene nordover. Akkurat nå er de mellom Skedsmovollen og Berger, sier trafikkoperatør John Slinning i Statens vegvesen til rb.no ved 15.15-tida.

RB har vært i kontakt med flere bilister som advarer mot vannet. De forteller at det er fare for vannplaning.

– Vannet virker også til å føre til økte køer i områdene rundt E6, særlig på Skedsmokorset, sier en leser til rb.no.

Operasjonsleder Alexander Østerhaug i Øst politidistrikt Romerike forteller til rb.no rett før rushtrafikken at de så langt ikke har fått meldinger om trafikkuhell.

– Det er et vogntog som skal ha problemer på fylkesvei 120 nord for Ask i Gjerdrum, men så langt har vi kun fått én melding. Så den står antakelig ikke veldig i veien for annen trafikk, sier operasjonslederen.

RB følger trafikken!

Artikkeltags