Kunstgresset kommer!

Fikk støtte: Alt det finansielle rundt kunstgressbaneprosjektet til Dalen IL er nå på plass. Styremedlem Hans-Gunnar Sleipnæs (t.v.) og leder Thomas A. Sagen i Dalen IL kan snart konstatere at gressbanen på Dalheim er en saga blott.Arkivfoto: Anita JAcobsen

Fikk støtte: Alt det finansielle rundt kunstgressbaneprosjektet til Dalen IL er nå på plass. Styremedlem Hans-Gunnar Sleipnæs (t.v.) og leder Thomas A. Sagen i Dalen IL kan snart konstatere at gressbanen på Dalheim er en saga blott.Arkivfoto: Anita JAcobsen

Artikkelen er over 2 år gammel

GAN: 1. juli settes spaden i jorda for kunstgress på Dalheim. Tre uker senere skal den nye banen stå ferdig.

DEL

Kommunestyret vedtok mandag mot én stemme (MdG) å gi Dalen IL kommunal garanti for lånet til nytt kunstgress på Dalheim, selv om rådmannen i fjor ikke fant penger til prosjektet.

Den gang uttalte ildsjelene: Vi gir ikke opp håpet!

- Vi skal få det til uansett!

Mandag fikk de altså lønn for optimismen og utholdenheten.

Nå mangler kun årsmøtets velsignelse før spaden kan settes i jorda for den viktigste framtidsinvesteringen for fotballen i idrettslaget.

– Går alt etter planen, og leverandørene holder fristene, starter byggingen 1. juli. Anleggsperioden vil vare til 1. august, opplyser leder Thomas A. Sagen i Dalen IL til indre.no.

– Det tar ikke lenger tid å bygge banen?

– Nei, entreprenørene sier de skal bruke tre uker.

– Ingen fare for at årsmøtet stemmer ned kunstgress-forslaget?

– Jeg kan ikke forstå at det kan gå galt. Da må vi bli kuppa. Det har jeg ingen tro på, sier Sagen.

Med vedtaket i kommune-styret er alt det finansielle på plass for idrettslaget, både sikkerheten, lånet og egenkapitalen.

Byggeprosjektet er i tillegg ferdig utarbeidet.

Siste manngard

Når gravingen starter forsvinner et stykke fotballhistorie i Gansdalen. Gressbanen som har gitt tusenvis av mål og jubelscener, men også harde taklinger og tårer. Banen har de siste årene imidlertid gitt laget en stor utfordring: Halve året har matta vært umulig å benytte seg av, og Dalen IL har sett seg nødt til å stenge banen – og leie plass hos andre idrettslag.

Når kunstgressbanen er på plass, økes kapasiteten med 3.000 treningstimer i året.

22. april inviterer idrettslaget til sin årlige vårdugnad. Leder Sagen tror kvelden blir nostalgisk.

– Da klargjøres anlegget for sesongen. Blant annet går man manngard og raker gressplenen. Det blir for siste gang, sier Sagen.

Kunstgresset har en kostnadsramme på 4,6 millioner kroner. Selv står Dalen for en egenkapital på 1,4 millioner kroner. Leder Sagen innrømmer at idrettslaget skraper i bunn av kassa når prosjektet skal innfris.

– Vi håper vi selger enda flere andeler i kunstgresset. Samtidig gir vi ikke opp håpet om kommunal støtte, sier han.

Artikkeltags