– Det er topp å bo på Bjørkelangen!

TRIVES PÅ BJØRKELANGEN: For ett år siden flyttet Gro Myrland fra Lørenskog til Bjørkelangen. – Her er godt å bo. Dette er et sted jeg har blitt tatt vel i mot, sier hun. Foto: Øivind Eriksen

TRIVES PÅ BJØRKELANGEN: For ett år siden flyttet Gro Myrland fra Lørenskog til Bjørkelangen. – Her er godt å bo. Dette er et sted jeg har blitt tatt vel i mot, sier hun. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: – Bjørkelangen er et godt sted å bo. Jeg har blitt tatt imot godt fra første dag. Det er Gro Myrland som sier dette.

DEL

2 måneder for 49 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

For ett år siden flyttet hun til Bjørkelangen. Til Torvveien, etter at Lørenskog hadde vært hennes hjemkommune i 57 år. Og hun er krystallklar: Her blir jeg! Nærmiljøet og kommunen har alt jeg kan ønske meg.

Landlig, men sentralt

Det var etter at hun ble enke for to år siden at behovet for en endring kom.

– Jeg ønsket meg noe mer landlige omgivelser, men samtidig skulle det være sentralt. Jeg hadde en datter som bodde i Fetsund og en sønn på Bjørkelangen, så det var naturlig å tenke i den retningen. Da jeg fikk se leiligheten jeg i dag bor i var til salgs, slo jeg til på timen.

Naturligvis var hun spent på hvordan hun ville bli tatt imot og komme seg inn i sitt nye nærmiljø. Frykten var ubegrunnet.

– Jeg har truffet hyggelige mennesker fra første dag. Naturligvis må en gi litt selv også, men jeg kan ikke få fullrost åpenheten jeg er møtt med.

Som husflidskvinne, var veien til Høland husflidslag kort. Det samme ble den til pensjonistforeningen.

– Som trygdet har jeg godt om tid, selv om jeg er stolt bestemor til to og gjerne bruker tid sammen med dem. Men det er ikke noe problem med å fylle dagen her i bygda. Jeg er imponert over det rike organisasjonslivet her og alle tilbudene. Det gjelder hele kommunen. Aur, bygdetunet, Hemnes trivselssenter, strikkekafeen på Kjelle, hobbygruppa som Sue Litzheim har og mye, mye mer.

Riktig nok er Lørenskog fortsatt viktig for henne. Hun har både familie og mange venner der, og er som regel innover et par ganger i uka.

Artikkeltags