(Romerikes Blad)

(Drammens Tidende) Mandag rykket brannvesen og politi ut til en bolig i drammensbydelen Åssiden. Naboer hadde luktet røyk, men ingen var hjemme. Dermed måtte nødetatene bryte seg inn i leiligheten der de fant en rykende DAB-radio av typen Pinell Go.

– Heldigvis gikk det bra, og det var kun radioanlegget som det gikk utover, sier operasjonsleder Thorleif Rustad.

Tilbakekalte produktet

På Twitter advarer politiet i Sørøst alle som eier en radio av typen Pinell Go, dersom den er produsert mellom mai 2013 og september 2015.  Disse radioene har et defekt batteri, som må byttes ut før du trygt kan bruke radioen.

– Vi anmoder alle som fortsatt har en slik radio om å slutte å bruke den, skriver politiet om radioer der batteriet ikke er byttet ut.

På nettsiden pinell.no kan du se informasjon om tilbakekalling av produktet.

– Kundesikkerhet er øverste prioritet for Pinell, og vi har derfor frivillig besluttet å tilbakekalle produktet. Vi ber deg om å trekke ut stikkontakten på din GO/GO+, slutte å bruke radioen og følge instruksjonene for tilbakelevering nedenfor. Du vil få din radio i retur med nytt batteri, skrev Pinell of Norway på det aktuelle tidspunktet.

Brannvesenet advarte i januar

Det er ikke første gang politi og brannvesen har advart om radioen av merket Pinell Go.

I januar skrev Drammens Tidende om det samme radiomerket i forbindelse med et branntilløp i Oscar Kiærs vei. I etterkant gikk brannvesenet ut på Facebook og advarte.

– En DAB-radio av merke Pinell var trolig årsak til brann i Drammen lørdag ettermiddag. Ingen ble skadet. Har du en slik radio, så trenger den nytt batteri, skrev brannvesenet på Facebook den gang.

Brannvesenet advarer mot brannfarlig radio