Gå til sidens hovedinnhold

Sju gårder i nytt samarbeid

Artikkelen er over 5 år gammel

Samarbeider over kommunegrensene.

KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

Nylig ble det stiftet et nytt samarbeid mellom sju gårder i tre forskjellige kommuner på Romerike: Aurskog-Høland, Sørum og Nes. Stiftelsesmøtet fant sted i Bjørkesalen hos Hildes Gårdsbutikk.

Kari-Anne Ellingsen ble valgt som styreleder og Marit Reisjaa Karlsen ble valgt som nestleder, begge kvinnene er bosatt i Aurskog.

Bredt spekter

Inn dette samarbeidet kommer følgende gårder fra Aurskog-Høland: Nordre Gaasvig Gård AS ved Bente Skullerud Næss, Elfridas Bryggerhus på Øgard v/Marit Reisjaa Karlsen og Frøken Fiber på Killingmo Gård v/Kari-Anne Ellingsen.

Fra Sørum er det Hildes Gårdsbutikk på Ålgård v/Hilde Sletholen Østby og Bestefarhuset på Bakken Gård v/Tone H. Høglien.

Fra Nes kommune er det gårdsbutikkene på Boddingfjell Gård v/Anne Lise L. Sandnes og Folvell Gård v/Elin Jødahl Skovseth.

Idéen kom på forsommeren i år, og damene har hatt flere samarbeidsmøter gjennom sommeren.

Formålet med samarbeidet er å styrke fellesskapet og vise frem alle de gode tradisjonene på gårdsbrukene i bygdene.

- Vi tilbyr kortreiste varer og viser frem noe av det regionen har å tilby. Vi skal foredle og selge produkter der de produseres og gi barna gode bondegårdsopplevelser. Samarbeidet skal forsterke gårdsturismen på Romerike, opprette og sikre arbeidsplasser på gårder og i bygdene vår. Det skal også gi innkjøpsfordeler og nettverksbygging.  Vi skal skape et fellesskap for utvikling og kreativitet, i stedet for å sitte på hver vår gård. Dette gjør at vi kan tilby eventyrlige opplevelsesturer, overnatting og nærhet til bondegårdene, sier Kari-Anne Ellingsen.

Kommentarer til denne saken