– Valgresultatet gir oss muligheter

Leder Sigurd Enger i Akershus Bondelag.

Leder Sigurd Enger i Akershus Bondelag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Leder Sigurd Enger i Akershus Bondelag ser ikke mørkt på situasjonen etter valget.

DEL

- Valgresultatet viser at det å ta hele landet i bruk er viktig for velgerne. Partier med en annen tilnærming til mat- og landbrukspolitikk enn den sittende regjeringen har styrket seg, og saksfeltet vil fortsatt bli avgjort i Stortinget de neste fire årene, sier leder Sigurd Enger i Akershus Bondelag i en pressemelding.

Etter en tett valgkamp ble det nytt flertall for borgerlig side i norsk politikk i gårsdagens stortingsvalg. Høyre og Frp har fått fornyet tillit av velgerne. Men de neste fire årene må stemmene fra både KRF og Venstre til for å få flertall.

- Flertallet for å utvikle landbrukspolitikken ligger utenfor regjeringen, slik det også gjorde ved behandlingen av jordbruksmeldinga tidligere i år. En levende stortingsdebatt om mat- og landbrukspolitikk er bra for norsk landbruk, og det blir fire spennende år, sier Sigurd Enger, som er bonde på Moe.

- Men vi håper at også regjeringen i de neste fire årene tar landbruket mer med på råd om utforming av politikken, legger han til.

I forrige stortingsperiode fikk ikke Akershus Bondelag et eneste direkte møte med landbruksministeren.

– Det kunne vi gjerne ønske en forandring på, så vi vil fortsette å invitere, sier bondelagslederen fra Moe. 

- Landbruksministeren har varsla mer frislipp og liberalisering dersom Frp får fire nye år i regjering, men en mindretallsregjering må lytte til flertallet på Stortinget. Bondelaget kommer til å fortsette kampen for importvernet som er avgjørende for å ha et landbruk over hele landet. En annen viktig sak er å styrke økonomien i landbruket. Det blir spesielt viktig å få med små og mellomstore gårder, slik som de fleste av korngårdene i vårt fylke er, sier Enger.  

- Et storting med sterkt fokus på landbruks- og distriktspolitikk må gi næringa mulighet til å øke matproduksjon og verdiskaping landet rundt, og det håper jeg gir resultater. Nå må vi jobbe for at dette gjenspeiler seg i den praktiske politikken de neste fire årene, sier leder Sigurd Enger i Akershus Bondelag.

Artikkeltags