I Oslo er det over 300 prosent flere usolgte nyboliger enn i desember for ett år siden.

På landsbasis ligger det 14.785 nye boliger på markedet, 850 flere enn i oktober, skriver E24 , som har hentet tallene fra en rapport fra Econ, som er utarbeidet av Samfunnsøkonomisk analyse.

– Overordnet ser vi at salget av nye boliger faller over hele landet. Utviklingen er særlig markert i Oslo, men vi ser det i alle store regioner, sier sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk analyse til E24.

Det er nå 2.104 usolgte nye boliger i Oslo, mot 523 usolgte nye boliger i desember 2016, skriver Dagens Næringsliv , som siterer den samme rapporten.

Så langt i år er det solgt 14.449 nye boliger, 30 prosent under fjorårets nivå og 14 prosent under nivået i 2015. Benedictow tror at prisene på nye boliger trolig vil falle i året som kommer.

– Bruktboligprisene skal fortsette ned enda en stund framover. Det er i en størrelsesorden som gjør at det vil legge en demper på boliginvesteringene og norsk økonomi. Det er ikke en stor overraskelse.

Ifølge SSB har nye boliger totalt hatt en prisnedgang på 2,4 prosent fra andre til tredje kvartal i år, og hatt en økning på 2,2 prosent fra tredje kvartal 2016. Prisen for brukte boliger har til sammenligning sunket med én prosent fra andre til tredje kvartal i år og steget med 2,5 prosent fra tredje kvartal i 2016. (ANB-NTB)