På Nedre Romerike økte boligprisene med 0,6 prosent i august sammenlignet med samme måned i fjor. På Øvre Romerike var økningen 0,3 prosent.

Prisene ned

– August er normalt en sterk måned med prisvekst, men i år utviklet prisene seg noe svakere i hele landet denne måneden. Sesongjustert gikk prisene ned 0,4 prosent. Det er imidlertid ingen tegn til stillstand i markedet. Det selges godt med boliger i hele landet, sier daglig leder Aleksander Nilsen i DNB Eiendom avdeling Lillestrøm i en pressemelding.

17 av 25 tomter solgt etter kort tid 

Totalt ble det lagt ut 756 boliger til salgs i på Romerike i august, noe som er 21,6 prosent flere enn i samme måned i fjor.

– Vi må derfor forvente at tilbudssiden vil være stor også i månedene som kommer, på tross av godt salg, sier Nilsen.

Det ble solgt 524 boliger på Romerike i august i år mot 477 i august i fjor. I gjennomsnitt tar det 23 dager å selge en bolig på Nedre Romerike og 34 dager på Øvre Romerike.

 

Oslo svakest

August har vært spesielt svak i Norges største boligmarked – Oslo. Nilsen har imidlertid ingen tro på et vedvarende fall her heller.

 

– Korreksjonen hovedstaden går gjennom må vi se på som en naturlig konsekvens av innstramningene i boliglånsforskriften, som begrenser innbyggernes lånemulighet. Så fort boligmarkedet er justert i forhold til folks reelle kjøpeevne vil vi anta at prisene vil flate ut og stige igjen også her, sier Aleksander Nilsen.