Reidar (97): – Et bedre sted kunne jeg ikke bodd

FORNØYDE: Helseminister Bent Høie og beboer Reidar Olafsen i hyggelig passiar under åpningen av Blaker bo- og omsorgssenter. – Jeg kunne ikke hatt det bedre, konstaterte 97-åringen overfor statsråden. I bakgrunnen ser vi Sørum-ordfører Marianne Grimstad Hansen.

FORNØYDE: Helseminister Bent Høie og beboer Reidar Olafsen i hyggelig passiar under åpningen av Blaker bo- og omsorgssenter. – Jeg kunne ikke hatt det bedre, konstaterte 97-åringen overfor statsråden. I bakgrunnen ser vi Sørum-ordfører Marianne Grimstad Hansen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Beboer Reidar Olafsen (97) la ikke skjul på hvor fornøyd han er da helseminister Bent Høie kom på besøk for å foreta den offisielle åpningen av Blaker bo- og omsorssenter.

DEL

I dag kunne helse- og omsorgsminister Bent Høie erklære nye Blaker bo- og omsorgssenter for åpnet.

En av dem som får nyte godt av det nye bygget er Reidar Olafsen. 97-åringen er svært fornøyd.

– Det er blitt så fint! Et bedre sted kunne jeg ikke bodd. Dette må være en stor dag i Norges historie, slår Olafsen fast.

97 år gamle Olafsen hadde med seg sine barn på åpningen. «Ungene» er i dag over 70 år.

– Det er det ikke mange som kan skryte av, konstaterte han overfor statsråden.

Olafsen er spesielt fornøyd med de ansatte.

– Jeg kan ikke få fullrost de nok. Jeg har begynt et helt nytt liv her. Maten er veldig god, og jeg har til og med lagt på meg. Så godt trives jeg.

– Utrolig flott!

Minister Høie var imponert over nybygget med sine 37 plasser.

– Utrolig flott! Bygget er framtidsrettet, og er bygd med en standard slik at også de neste generasjonene kan flytte inn, sier han til Indre Akershus Blad.

– Skal eldre bo på institusjon også i framtiden?

– Ja, vi blir flere eldre og vi kommer til å bli eldre. Det betyr at vi bor lenger hjemme, men helsetilstand og alder betyr at vi har behov for enda flere institusjonsplasser.

For Sørum kommunes del har det vært viktig å bygge et hjem – både for beboerne, pårørende og besøkende.

– Blaker bo- og omsorgssenter skal være et godt sted å bo med et trygt og forutsigbart miljø, konstaterte kommunalsjef Bjørg Torill Madsen for kultur, helse og omsorg.

230 millioner kroner

Byggetiden har vært om lag ett år for det nye omsorgssenteret som har reist seg på tomta ved siden av Fjuk bofellesskap.

Blaker bo- og omsorgssenter med 37 plasser rommer hele 5.800 kvadratmeter. Prislappen er på 230 millioner kroner, og ifølge kommunen blir det et sykehjem man aldri har sett maken til i Sørum.

Det er investert i velferdsteknologi som skal gjøre beboerne mer selvhjulpne, gi økt livskvalitet og mer medbestemmelse. Det nye omsorgssenteret har et stort aktivitetsrom som gir muligheter for ulike aktivitetstilbud til beboerne.

Den nye institusjonen erstatter Blaker aldersheim, og det har vært en lang vei å få prosjektet realisert. Debatten om hvor det skulle ligge pågikk i flere år, før politikerne til slutt bestemte å plassere det i tilknytning til Fjuk bofellesskap.

Institusjonen får også sitt eget seremonirom, som er livssynsåpent. Av 2,2 millioner fordelte kroner på Romerike, ble Sørum tildelt 1,6 millioner til rommet.

Artikkeltags