Gå til sidens hovedinnhold

Hroar (75) jobber fortsatt for fullt

Artikkelen er over 4 år gammel

BJØRKELANGEN: Offisielt er Hroar Braathen pensjonist. Like fullt er han støtt på farten og har en hånd på rattet i flere bedrifter, foreninger og organisasjoner.

– Alder er bare et tall så lenge man har helsa, vet du! Jeg orker ikke like mye som før, men jobber fortsatt i skogen min i Høland og engasjerer meg gjerne i interessante saker, forteller han som fyller 75 år 8. august.

I utgangspunktet ønsket bestefaren at han skulle bli forstkandidat og overta familieskogen. Hele livet har han sådd frø, drevet nybrottsarbeid, sluppet til lyset på gjengrodde felt og plantet nye tanker. Verktøyene har imidlertid ikke vært øks og motorsag, men penn og visjoner. Hroar Braathen ble en organisasjonsmann.

– Jeg er partipolitisk nøytral og sparker alle veier! Jeg har hatt en jobb som tilsier at det blir feil å tone politisk flagg og betrakter meg i dag som en samfunnsengasjert pensjonist, oppsummerer han selv, og han er spesielt opptatt av næringspolitikk.

Les også

– Har noen i bygda jobb til meg?

 

Suksess-sekretariat

Lista med meritter er lang. Han er utdannet skogtekniker og BI-kandidat, og for tretti år siden startet han Hroar Braathen Consult AS som blant annet tilbød sekretariatstjenester til mange ulike bransjer.

Fra før hadde han mange års erfaring som redaktør av ulike publikasjoner – det var i denne tida han ble kjent med ulike bransjeforeninger som senere ble hans kunder og samarbeidspartnere. I dag er han blant annet leder av Høland Idretts- og ungdomslags sykkelgruppe som blant annet arrangerer det store Elgrittet, han er med i styret av Bjørkelangen Næringsforening som han var med på å starte i 2008, og han bidrar med å gi ut seks Bjørkelangenaviser i året for foreningen, samt en utbyggeravis.

– Jeg vokste opp med en engasjert bestemor og mor, som begge var aktive i Sanitetsforeningen på Løken. Jeg slekter nok på dem. Da jeg ble med i idrettslaget, var jeg med i styret som sekretær med Øyvind Ottesen som formann, fra jeg var 15 år. Men før det ble jeg kjent med Per Erik Nilssen i Indre, og han penset meg inn på den journalistiske løpebanen som frilanser fra jeg var 13 år.

Les også

Nå gjør de jobben på kommunens gressplener

 

– En fantastisk reise

Siden har det gått slag i slag. Hvor han enn har vært, har han sett muligheter for utvikling og nyvinninger og har vært igangsetter av både bedrifter og foreninger. Han trekker gjerne fram næringsforeningen på Bjørkelangen som favner vidt og jobber for blomstring i lokalsamfunnet.

– Det har vært en fantastisk reise fram til i dag – vi er nesten 100 medlemmer. Foreningen har vært og er viktig for Bjørkelangens utvikling.

– Fellesskapet og gode mellommenneskelige relasjoner, det er viktig for meg, og i bunn og grunn det som jeg personlig får igjen for engasjementet mitt. De som ikke engasjerer seg, går glipp av mye!

Les også

Økte omsetningen med nesten 17 millioner kroner

 

I de siste åra har han og kona Randi gått inn i en ny bransje. Transportbransjen.

– Barnebarna må kjøres på trening, vet du! Vi har en på 14 som spiller for LSK og en danser på ni som er aktiv i Nero Sportsdanseklubb på Løvenstad. Begge gutta bor her på Bjørkelangen, og da blir det litt kjøring. Det er veldig hyggelig, sier han som er morfar til seks og oldefar til én.

Han virker lett i kroppen, har klisterhjerne og er snar i tanken – hva er hemmeligheten?

– Jeg lever alminnelig sunt og er ingen asket. Jeg trives! Det er viktig for helsa. Men ingen vet hva morgendagen bringer, og jeg har mistet mange jevnaldrende – så det er viktig å ta vare på dagene, har Hroar Braathen erfart.

Kommentarer til denne saken