– Det gjør noe med humøret når det er rent og pent rundt omkring

Samarbeid: Hvor mange timer de har med gressklipping gjennom sommeren, holder ikke Stian Bengtson (t.v.), Morten Hammer og Ronny Andersen styr på. Det er resultatet som teller.Foto: Jarle Pedersen

Samarbeid: Hvor mange timer de har med gressklipping gjennom sommeren, holder ikke Stian Bengtson (t.v.), Morten Hammer og Ronny Andersen styr på. Det er resultatet som teller.Foto: Jarle Pedersen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Beskrivelsen kommer fra Morten Hammer, en av gutta i Uteavdelingen, tilknyttet Jobberiet.

DEL

Ryddingen er sesongbetont, med gressklipping og stell av bed og rabatter om sommeren, lettere snømåking om vinteren og søppelplukking året rundt.

– Det gjør noe med humøret til oss alle når det er rent og pent rundt omkring, slår Morten fast, velvillig til en prat med Indres medarbeider over telefon.

Foto kan det også ordnes med. Fotograf fra Indre er velkommen til lunsjpausen som inntas på Bjørkelunden, Jobberiets avdeling på Bjørkelangen, mellom arbeidsøktene. Hvor langt Morten og arbeidskameratene hans har kommet i løypa til den tid, avhenger av været, gresslengde og søppelmengde.

Det er ingen liten runde disse gutta har ansvar for. Det er til å bli andpusten av når Morten ramser opp: Miljøgata, busstasjonen, områdene ved ambulansetjenesten, Esso og sykehjemmet, gågata, Bliksrud, Eidsverket, og Festningsåsen.

Og skulle noe være uteglemt her, så er det fordi journalisten ikke klarte å notere kjapt nok.

Når det gjelder dette med søppel, ønsker Morten å understreke to ting: At folk burde bli flinkere til å bruke søppelkassene. Morten forteller at på en dag kan han fylle tre sekker med søppel bare på Industrifeltet. Bikkjemøkk er en annen ting.

– Bruk poser! Har du ikke med hjemmefra, så henger det en sekk med poser ved 1000-årsstedet til fritt bruk, opplyser den joviale ildsjelen.

En glede å gå på jobb

Jobberiet ble etablert våren 2016, da kommunes to tiltaksbedrifter, Neverstua og ASVO Bjørkelangen AS, slo seg sammen til ett selskap. Morten har hengt med siden midten av 90-tallet, er åpen for omstillinger og eier en boblende arbeidsglede.

– Det er trivelig å holde på utendørs, møte fornøyde folk og få tilbakemeldinger på at jobben vi gjør blir lagt merke til, sier Morten, og snakker både på vegne av seg selv og arbeidskameratene.

Se hvem vi møtte på Bjørkemart'n (bildeserie)

Privatpersonen Morten er heller ikke arbeidsledig. Han er glad i musikk og spiller i Wescopen.

I Aurskog-Høland modellflyklubb stiller han med arbeidskraft i kiosken, og i over 20 år har han bidratt med dugnadsinnsats for NMK Aurskog- Høland.

Det kan fort bli for mye av det gode. Morten tenker seriøst på å trappe ned, og nedtellingen kan fint skje mens han klipper gresset ved hytta til mutter'n på Rømskog. Der er det bare tre mål å holde styr på.

– Rene barnematen, flirer en opplagt Morten Hammer.

Artikkeltags