Ruter med Aksjon beltehelt

Beltehelter: Disse belteheltene besøker flere lokale skoler denne uka.

Beltehelter: Disse belteheltene besøker flere lokale skoler denne uka. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uka går Ruter og Akershus fylkeskommune til «Beltehelt»-aksjon med egne superhelter på laget. Målet er å gjøre elevene som tar skolebuss til ekte beltehelter.

DEL

Ruter vet at bruk av setebelte kan hindre ulykker og redde liv. Selv om bussulykker forekommer sjelden, er målet å få flere til å feste setebeltet når de reiser med buss til og fra skolen.

En måling foretatt på 50 skolebusser før aksjon Beltehelt, viser at det kun var 30 prosent av elevene som reiser med skolebuss som brukte setebelte. Om cirka seks uker vil Ruter foreta ny måling. Målet er en positiv effekt i beltebruk blant elevene.

Bruk setebelte
 

– Ruter er opptatt av at skoleelevene skal ha en trygg reise med skolebussen. Heldigvis skjer bussulykker svært sjelden, men vi oppfordrer likevel til å bruke setebelte også på buss. Ved å fokusere på å bruk setebelte både overfor elever, skole og hjem, håper vi at flere vil feste setebeltet også når de tar bussen. Vi trenger flere ekte beltehelter, sier kommunikasjonssjef i Ruter, Gro Janborg.

Som ansvarlig for skoleskyss av elever i grunnskolen og videregående skole i Akershus, har Akershus fylkeskommune gitt økonomisk støtte til belteheltaksjonen.

Det er Ruter som planlegger og organiserer skoletransporten, som er samordnet med det ordinære kollektivtilbudet.

Artikkeltags