Unge hetses på Facebook-gruppe: - Er det sånn vi vil ha det

Slik det ser ut i kommentarfeltene til Facebook-gruppen, som står sett består av barn og ungdom.

Slik det ser ut i kommentarfeltene til Facebook-gruppen, som står sett består av barn og ungdom. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Er det sånn vi vil ha det, spør politiet. På internett florerer det av stygge kommentarer og hets. Nå råder Kripos foreldre til å ta en prat med ungdommene i huset.

DEL

(Romerikes Blad) (DRAMMENS TIDENDE): Det som begynte som jakten på en verdensrekord kan nå ha blitt en lett tilgjengelig arena for grov hets og nettmobbing.

Politiets nettpatrulje – Kripos, skriver på sin Facebook-side at de i en periode har fått inn mange tips om en Facebook-gruppe ved navn «Inviter alle du kjenner til gruppen vi skal ta gruppe-rekord i mest folk».

Mange mennesker er blitt invitert, og ifølge Kripos er majoriteten barn og ungdom.

Etter å ha funnet en rekke kommentarer i gruppen som utarter seg som grov hets, med stygg språkbruk, går Kripos ut med en oppfordring til tenåringsforeldre: snakk med barna.

Foreslår selvmord

Blant de mange kommentarene er det enkelte som kaller hverandre «stygge precum misfoster», og «pedo». Andre kommentarer antyder til at man oppfordrer folk til å ta selvmord.

– Disse kommentarene er ikke nødvendigvis ulovlig, men er det sånn vi vil ha det, skriver politiet på sin Facebook-side torsdag ettermiddag, og oppfordrer foreldre til å ta en prat med barna sine.

– Snakk med din ungdom om hvordan hun eller han oppfører seg på nettet.

– Barn lærer av de voksne

Politiets oppfordring har skapt stor engasjement blant brukere på Facebook.

En bruker ved navn Jarle Kals foreslår at man bør ta tak i atferden blant voksne i sosiale medier, i første omgang. «De lærer av de voksne. Få fokus på hva voksne gjør og skriver på sosiale medier, så kan man klage på ungene etter det.»

En annen bruker, Barbro Sunniva Andresen betegner det hele som trist. «Håper ikke mine barn vokser opp og oppfører seg sånn.»

Finn Engen skriver at politiet bør rette oppmerksomheten mot politikere, og deres bruk av sosiale medier.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken