Banker de fleste

NESTEN TIL TOPPS: Kine Holtet og Siri Mortensen fikk hederlig omtale av bankens opplegg med undervisning for barn og ungdom.

NESTEN TIL TOPPS: Kine Holtet og Siri Mortensen fikk hederlig omtale av bankens opplegg med undervisning for barn og ungdom. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I dag, torsdag, ble Høland og Setskog Sparebank bare slått av én annen bank i å være best til å gi økonomisk rådgivning for barn og unge i Norge.

DEL

– Det er en seier bare å bli nominert! Vi blir bare slått av storebror Sparebank1 som vant i år. Så når vi blir trukket fram av juryen og får utmerkelsen «Hederlig omtale» for vårt opplegg til «Finansstafetten – en dag i skolen» er vi mer enn fornøyde, sier nyutnevnt banksjef for personalmarkedet Kine Holtet i Høland og Setskog Sparebank.

Finansstafetten er et samarbeid mellom Finans Norge og Ungt Entreprenørskap.

På sitt første oppdrag med ny tittel i baklomma, hadde hun sammen med kunderådgiver Siri Mortensen tatt turen til Oslo og Finans Norges skolekonferanse Livsmestring - nå er det alvor!

Konferansen dreide seg om hvordan bankene kan bidra til å få mer og bedre undervisning om personlig økonomi inn i skolene. Ifølge tall fra Kredinor økte inkassogjelden blant unge med 50 prosent fra 2015 til 2016, og unge har i dag 235 millioner kroner i inkassogjeld. Dette opptar Holtet.

– Privatøkonomi kan komme sterkere inn i skolen med ny læreplan fra 2020. Men fortsatt skal dette faget bare veves inn i øvrige fag, og det blir ingen prøver eller eksamen for elevene. Men vi håper at faget vil styrkes etter hvert. Dette er temaer vi er opptatt av.

I det daglige er mange i banken engasjert i temaet og de har ulike opplegg for både barne- og ungdomsskolen og videregående skole i samarbeid med Ungt Entreprenørskap Akershus.

Høland og Setskog Sparebank sitter også i juryen i fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter.

– Vi er jo en liten bank sammenlignet med store banker som DnB og Sparebank1 som gjerne har heltidsansatte til disse oppgavene. Hos oss deler vi på å fortelle om personlig økonomi på forskjellige måter – vi har blant annet mentorordning for ungdomsbedrifter og en time med «Luksusfellen» på videregående. Det var veldig moro at planene og oppleggene våre ga oss denne hederen, sier Holtet.

Artikkeltags