Ble rørt av forvandlingen

JULESTEMNING: Glassmonteret ved Aursmoen skole som tidligere huset utstoppede dyr skutt av en overgriper er byttet ut med juletrær og nisser. Foto: Privat

JULESTEMNING: Glassmonteret ved Aursmoen skole som tidligere huset utstoppede dyr skutt av en overgriper er byttet ut med juletrær og nisser. Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

AURSMOEN: Overgrepsoffer Jarle Holseter tørket tårer av glede da han så bildet av en glassmonter fylt med julepynt ved Aursmoen skole.

DEL

2 måneder for 49 kroner! Lokalavisen når det passer deg.

Fram til onsdag 7. desember var det utstoppede dyr, som ble donert skolen av en overgriper, som befant seg i monteren.

Etter at rektor tok kontakt med rådhuset, og skolen fikk beskjed om at dyrene skulle fjernes før nyttår, fjernet lærer Øyvind Verlo dyrene, i forkant av Holseters opptreden på NRK den samme uka.

– I forbindelse med disse TV-programmene var min eneste tanke at dyrene måtte vekk straks. Klokka 06.00 onsdag 7. desember dro jeg på skolen og ryddet dyrene ned i kjelleren igjen, forklarer den rutinerte ungdomsskolelæreren.

Nå er monteren full av juletrær og nisser. Søgne-bosatte Jarle Holseter gråt av glede da han fikk se bildet på Facebook.

– Jeg grein som en unge. Jeg tenkte på kontrasten fra det de utstoppede dyrene symboliserer til julestemning for barn og unge. En stor takk til Øyvind Verlo, som gikk fysisk til verks. Aurskog-Høland kommune fortjener honnør for måten dette er håndtert på. Jeg har fått lovnader fra ordfører Roger Evjen om at dyra skal fjernes helt og holdent fra skolens område innen 2017, forklarer Holseter.

Han forteller at flere i Aurskog ikke har fått hjelp etter å ha blitt utsatt for overgriperen som skjøt dyrene.

– Når såret er åpent igjen, må disse få tilbud om hjelp fra kommunen. Dette er jeg veldig opptatt av, sier Holseter.

Juletrærne og den andre julepynten er handlet inn hos Hageland Aurskog.

– De ga oss et meget gunstig tilbud og kom til og med og monterte trærne. Nå håper vi å gjøre «Jul i monteren» til en årlig tradisjon ved skolen, avslutter Øyvind Verlo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken