Gå til sidens hovedinnhold

– Gjør en kjempejobb

Artikkelen er over 3 år gammel

AURSMOEN: Den kommunale infrastrukturen på Linåkermo-feltet er modent for rehabilitering. Til tross for bråk rundt husveggene og hullete veier, er beboer Rolf Østvold strålende fornøyd med jobben kommunens ansatte gjør.

Ledningsnettet for vann og avløp på Linåkermoen ble lagt på midten til slutten av 1960-tallet da boligfeltet ble etablert.

– Avløpsledningen består for det meste av betong og er i dårlig tilstand med store lekkasjer. Det føres til dels store mengder fremmedvann inn i avløpsledningene samtidig som det er et jevnlig problem at de tetter seg, sier virksomhetsleder Gjermund Nilsen i Kommunalteknisk drift i Aurskog-Høland kommune til Indre Akershus Blad.

De kommunale asfaltveiene på feltet har også sterkt behov for reasfaltering og de kommunale grusveiene skal, etter et generelt kommunestyrevedtak om asfaltering av grusbelagte kommunale veier på boligfelt, også asfalteres.

Utskifting av den kommunale infrastrukturen på hele boligfeltet er et stort og kostnadskrevende prosjekt som vil gå over flere år.

Arbeidene utføres med egne anleggslag og gjennomføringen starter opp i oktober 2015.

– Planen er å være ferdig våren 2019, men vi ligger foran skjema per i dag. Håpet er derfor at vi skal klare å bli ferdige høsten 2018, forklarer Nilsen.

Det blir også lagt kabelgrøfter langs veiene for å få luftstrekk ned i bakken, sette ned lyktestolpefundamenter og bygge opp veien slik at den er klar for asfaltering.

Det er 120 boliger som er berørt direkte av prosjektet og prislappen er 35 millioner i «2010 – kroner».

Innbygger Rolf Østvold bor i Tiurveien og da Indre besøkte ham var det gravd et stort hull midt i veien utenfor huset hans.

Rolf var imidlertid like blid.

– Kommer alle til gode

– Jobben arbeidskarene til kommunen gjør, kommer alle til gode. Vi får en verdistigning på husene våre og infrastrukturen blir helt topp når jobben er gjort. Du må få med at gutta er veldig arbeidsomme, blide og hyggelige og at de tar hensyn til oss som bor her på en fremragende måte, fastslår Østvold.

Han har vært ute med både nystekte vafler til gutta og bilder han egenhendig har tatt av arbeidskarene.

– Det er utrolig hyggelig å bli satt sånn pris på. Innbyggerne på feltet her er i all hovedsak veldig forståelsesfulle mens vi driver på. Nå i vårløsinga blir det ekstra klinete og humpete. Vi prøver å gjøre alt vi kan for å lette situasjonen og strø på litt singel her og der, presiserer Fosser-karen Sandby.

– Vi har seks egne ansatte ved prosjektet i tillegg til innleide gravemaskiner og lastebiler. Hafslund og Romerike Bredbånd legger dessuten ned en rekke kabler som i dag befinner seg i lufta, i bakken i samme slengen som vi driver på. Bortsett fra asfalten skal infrastrukturen vi legger ned vare i 100 år, avslutter Gjermund Nilsen.

Kommentarer til denne saken