Kirken var pyntet i Marthes ånd: Med rosa blomster. Hennes nærmeste bærer rosa sløyfer til minne om 42-åringen.

Marthe Sundby fikk påvist kreft i 2007, og ble erklært frisk etter en operasjon.

Våren 2016 fikk hun tilbakefall på den alvorlig leverkreftdiagnosen. Rett før jul i fjor startet hun med immunterapi. Behandlingen var en del av et verdensomspennende forskningsprosjekt hvor man skulle kombinere to typer immunterapi. I sommer fikk hun imidlertid beskjed om at immunterapien ikke lenger virket, og at hun ikke hadde lenge igjen å leve.

Nesten helt fram til det siste delte Sundby (42) opp- og nedturer om sin helsetilstand på sin profil på det sosiale mediet Facebook.

I ungdomsårene var Aurskog-kvinnen en aktiv og habil skøyteløper. Hun ble flere ganger norgesmester for juniorer i hurtigløp på skøyter. Hun satte i sin tid to offisielle norgesrekorder på 1.500 meter i juniorklassen - og deltok i tre junior-VM, med 11. plass som bestenotering.

I voksen alder bygde hun seg opp i kroppsbygning. Hun ble både flere ganger norsk og nordisk mester i bodybuilding. På det meste løftet hun 240 kilo i knebøy og 150 kilo i benkpress.

Sundby døde med familien rundt seg tirsdag 12. september.

– Marthe hadde et ønske om at jeg skulle gi alle beskjed den dagen hun trakk sitt siste åndedrag. Det var i dag. Endelig har hun fått hvile, skrev Marthe Sundbys søster Cecilie på Facebook tirsdag.