Stakk av fra politiet og kjørte ut – funnet igjen i Oslo

UNDERSØKELSER: Politiet arbeidet i natt på ulykkesstedet.

UNDERSØKELSER: Politiet arbeidet i natt på ulykkesstedet. Foto:

En lokal mann i 20-årene stakk av fra kontroll. Da politiet fant igjen bilen var den et totalvrak.

DEL

(Romerikes Blad) Natt til onsdag melder politiet at de har rykket ut til en alvorlig bilulykke ved Liermåsan i nærheten av Bjørkelangen i Aurskog-Høland.

Innsatsleder Roy Alkvist i Øst politidistrikt opplyser at ulykken skal ha skjedd i etterkant av at politiet forsøkte å stanse bilen for en kontroll.

– En av våre patruljer forsøkte å stanse bilen. Da slukket sjåføren lysene og satte av sted i en vanvittig hastighet. Patruljen mistet bilen av syne og det ble satt i gang søk etter bilen og sjåføren, sier han.

Først trodde politiet at det også skulle ha vært en person nummer to i kjøretøyet under ulykken, men det viste seg siden å ikke stemme.

Totalvrak

Dette skal ha skjedd like før klokka 23 tirsdag kveld, men det var likevel en tid senere at politiet mottok tips om en lyktestolpe som var nedkjørt – noe som ledet dem til Liermåsan.

– Der fant vi etter hvert et bilvrak. Bilen har kuttet en lyktestolpe tvers av før den har fortsatt ferden 100 meter ut i terrenget og landet på taket.

Både en hundeekvipasje fra Oslo politidistrikt og politiets helikopter bisto deretter i søket etter sjåføren som politiet mistenkte hadde stukket av til fots.

– Det er snakk om en alvorlig ulykke der bilen har havnet på taket og er totalskadd. Vi tror derfor at denne personen vi nå leter etter er skadet og har gått inn i skogen, opplyste operasjonsleder Karianne Knudsen til RB ved 00.30-tiden.

Funnet i Oslo

Etter en stund ble politiet kontaktet av en person som skulle ha kjørt en forslått mann fra Bjørkelangen til Lillestrøm. På vei dit skal mannen i 20-årene ha fortalt vitnet at han hadde kjørt fra politiet.

– Vi fikk da opplyst at mannen mest sannsynlig hadde tatt toget til Oslo. Politiet der ble kontaktet og de fant til slutt mannen. Han er nå tatt med til Ullevål sykehus med uavklarte saker, sier innsatsleder Alkvist.

Ifølge politiet skal skadene på mannen samsvare med en trafikkulykke. Blant annet skal han ha merker etter setebeltet på kroppen.

– Etter noe tid har han også erkjent at det var han som kjørte bilen, forklarer innsatslederen.

Mannen kommer nå til å bli anmeldt for en rekke forhold:

Operasjonsleder Knudsen melder nemlig på Twitter at han anmeldes for å ha stukket av fra en kontroll, for å ha stukket fra en ulykke, brudd på vegtrafikklovens paragraf 3 og for kjøring uten gyldig førerkort.

Tips Oss
SMS: IATIPS til 2005 Telefon: 63 85 48 00 redaksjon@indre.no

Artikkeltags