Barnehageansatt siktet for seksuelt overgrep

Politiadvokat Kristine Kiær.

Politiadvokat Kristine Kiær. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En barnehageansatt i Aurskog-Høland kommune er siktet for overgrep av ett barn.

DEL

(Romerikes Blad) Øst politidistrikt Romerike opplyser i en pressemelding at politiet mottok anmeldelsen fra kommunen forrige uke. Vedkommende ble pågrepet, men det var ikke grunnlag for varetektsfengsling.

Barnehagen har suspendert den ansatte.

Vedkommende er avvisende til at noe har skjedd, ifølge advokaten.

Ser alvorlig på saken

Politiet opplyser at de ser på saken som svært alvorlig da siktede er ansatt i en barnehage. Overgrepet skal ha skjedd overfor ett av barna i barnehagen under barnehagens åpningstid.

Til Romerikes Blad opplyser politiadvokat Kristine Kiær at politiet ikke ønsker å gå ut med beskrivelse av handlingen utover at det er snakk om seksuelt overgrep overfor et barn.

Det er gjennomført flere avhør i saken, og det er også foretatt tilrettelagt avhør av det fornærmede barnet.

Hva har siktede forklart under avhøret?

– Det kan jeg ikke si noe om enda. Vi har så vidt kommet i gang med avhørene, og det er mange skritt som skal tas, så vi trenger å være litt tilbakeholdne, sier Kiær.

– Er det snakk om flere overgrep?

– Vi går ikke ut med opplysninger om når dette kan ha skjedd eller om det skal ha skjedd en eller flere ganger, svarer politiadvokaten.

Ingen opplysninger om flere fornærmede

Hun understreker at politiet i dag ikke har opplysninger som tilsier at det er flere fornærmede.

– Ut ifra opplysningene vi har i dag, har vi kun fått en anmeldelse knyttet til ett barn. Men det er klart at vi er helt i oppstartsfasen. Vi kan derfor ikke utelukke at det blir avdekket flere fornærmede, men det er altfor tidlig å si noe om dette, sier Kiær til Romerikes Blad.

Den siktede er ikke kjent for politiet fra før.

Informerte foreldrene mandag

Mandag kveld arrangerte politiet et informasjonsmøte for foresatte sammen med ledelsen i barnehagen og kommunen der det ble informert om saken. Kiær bekrefter at politiet nå ønsker at foreldre prater med barna sine for å eventuelt kunne avdekke flere forhold.

– Foreldrene fikk med seg et informasjonsskriv med forslag til spørsmålsstilling og etterforskere redegjorde for hvordan man kan ta den samtalen slik at barna kan få mulighet til å fortelle om de har opplevd ting i barnehagen de stusset på eller syntes var ubehagelig, forteller politiadvokaten.

– Det som er utfordrende i mange av disse sakene der barn er utsatt, er at de kan ha blitt utsatt for noe uten at de har opplevd seg krenket.

– Barnet blir godt ivaretatt

Etterforskningen ledes av vold- og sedelighetsavsnittet ved Felles kriminalenhet i Øst politidistrikt Romerike. De gjennomgår nå bevismateriale og foretar avhør. Politiet er foreløpig tilbakeholdne med detaljer i saken av hensyn til etterforskningen.

– Vi er også opptatt av ivaretakelseshensynet over fornærmede og dennes familie, samt siktede med sin familie, presiserer Kiær.

Advokat Dag Svensson er utnevnt som forsvarer til den barnehageansatte.

– Hvordan stiller din klient seg til siktelsen?

– Det har jeg ingen kommentar til annet enn at vedkommende er avvisende til at noe har skjedd, svarer Svensson.

Gard A. Lier er bistandsadvokat for fornærmede. Han opplyser at saken kom for dagen under en samtale mellom foreldrene og barnet hjemme.

– Hvordan takler familien situasjonen?

– Etter forholdene takler de det bra, og barnet blir godt ivaretatt. Samtidig er det alltid et sjokk når sånne opplysninger kommer fram og det er selvfølgelig noe de tar tungt.

Ordfører i Aurskog-Høland, Roger Evjen.

Ordfører i Aurskog-Høland, Roger Evjen.

Kriseteam tilgjengelig

Ordfører Roger Evjen i Aurskog-Høland kommune bekrefter at kommunen har anmeldt en sak som er under etterforskning av politiet.

– Vi følger beredskapsplanen for barnehager og kommunens kriseteam er tilgjengelig ved behov, sier Evjen til Indre Akershus Blad.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

– Det er politiet som håndterer saken videre.

Styreren i den aktuelle barnehagen ønsker ikke å kommentere saken.

Romerikes Blad følger saken!

Artikkeltags