Røde Kors ønsker ny bil - vil hjelpe flere

Frivillige: Lars Eskel Tellefsen (t.v.), Arianne Samuelsen, Morten Hultman Andresen og Fredrik Hultman Andresen er noen av de frivillige i Aurskog-Høland Røde Kors Hjelpekorps. Foto: Trym Helbostad

Frivillige: Lars Eskel Tellefsen (t.v.), Arianne Samuelsen, Morten Hultman Andresen og Fredrik Hultman Andresen er noen av de frivillige i Aurskog-Høland Røde Kors Hjelpekorps. Foto: Trym Helbostad

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

AURSMOEN: Morten Hultman Andresen i Aurskog-Høland Røde Kors Hjelpekorps er ikke i tvil. Når hjelpekorpset vokser og aktiviteten stiger, øker også behovet for en tjenestebil.

DEL

Bli abonnent: Indre+ i 8 uker for kun 49 kroner!

– Vårt største ønske er en tjenestebil. Det vil gjøre det lettere for oss å komme rundt på oppdrag med alt utstyret vårt, i tillegg til å være grei å ha til og fra kurs og andre aktiviteter vi deltar på. For å få på plass en bil, trenger vi hjelp.

Du har sett dem og du vil se dem på en rekke lokale arrangementer, personene med den røde buksa og blå skjorta. Han som syklet av under Elgrittet fikk hjelp med skrubbsåret. Jenta som bandasjerte bamsen på Bamsesykehuset under Aurskogmart'n lærte omsorg i praksis. Og skulle noen være uheldige under Bjørkelangen musikkfestival, kan frivillige fra Aurskog-Høland Røde Kors Hjelpekorps være raskt på pletten for å hjelpe.

– Vi bidrar gjerne på lokale arrangementer. I tillegg til at vi kan hjelpe folk, gjør det også at vi får midler til å drifte korpset, sier Hultman Andresen.

Foruten sanitetsvakter, kurser hjelpekorpset andre i hjerte- og lungeredning samt bidrar i lete- og redningsaksjoner. Det avholdes også egne korpskvelder, hvor frivillige lærer noe nytt, frisker opp kunnskapen eller tar en god prat over en kaffekopp.

– Vår oppgave er å gjøre forebyggende arbeid til akuttmedisinsk personell er på plass. Vi har ett minutt fra vi finner pasienten til vi skal ha gjort den første kliniske vurderingen, forteller Arianne Samuelsen fra Bjørkelangen, som startet i hjelpekorpset ved nyttårstider, begynte med opplæring og ble godkjent i vår. Det har hun ikke angret på.

- Enorm motivasjon

– I Røde Kors treffer jeg andre som vil det samme som meg: Hjelpe alle slags mennesker, fastslår hun.

– Det er en enorm motivasjon å kunne gjøre noe for andre, spesielt mennesker som er i en krise, sier Morten Hultman Andresen.

Aurskog-Høland Røde Kors Hjelpekorps startet i 2011 og var i en læringsperiode til og med 2014. Hjelpekorpset er nå operativt med 15 frivillige, hvor alle har gått gjennom grundig opplæring.

Ytterligere åtte frivillige er under opplæring. Et brennende ønske om å hjelpe andre ligger til grunn hos de frivillige som er i alderen 19 til 58 år.

– Jeg jobber med barn og unge til vanlig og for meg er det ekstra betryggende å ha den kunnskapen jeg får gjennom å være med i Røde Kors, sier Fredrik Hultman Andresen, som også har startet på Røde Kors sin utdanning for ambulansepersonell.

– Det er veldig trivelig at ungdommen vil være med, sier Arianne Samuelsen.

- Ikke imponert

Hjelpekorpset har utgifter til lokaler, opplæring og øvrig drift.

De frivillige i Aurskog-Høland Røde Kors Hjelpekorps er ikke imponert over drahjelpen fra kommunen. Hjelpekorpset leier lokale i Aursmoen sentrum, men er på utkikk etter andre steder å være.

– Vi har spurt Aurskog-Høland kommune om en bestemt kommunal bolig som står tom på Aursmoen, men opplever liten velvilje fra kommunen. Vi bidrar gjerne med å pusse opp boligen om behov. Vi er frivillige og trenger hjelp, sier Morten Hultman Andresen.

– Aurskog Sparebank sponser oss. Dessuten har YX Aurskog har vært veldig velvillige. De bidrar med driftsmidler til en tjenestebil når vi får den på plass. Er det andre som ønsker å støtte oss økonomisk, ta gjerne kontakt med oss, sier Andresen.

Artikkeltags