Kjedet seg som pensjonist, startet egen virksomhet

HELSE OG VELVÆRE: – Hos oss handler det om helse og velvære fra innerst til ytterst, sier damene i ParkAden Hud og Fot. Fra venstre: Gunhild Melnes, Wenche Martinsen og Erla Fridgeirsdottir. Foto: Anne Enger Mjåland

HELSE OG VELVÆRE: – Hos oss handler det om helse og velvære fra innerst til ytterst, sier damene i ParkAden Hud og Fot. Fra venstre: Gunhild Melnes, Wenche Martinsen og Erla Fridgeirsdottir. Foto: Anne Enger Mjåland

Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN: Sykepleier Wenche Svendsen startet et nytt yrkesliv etter fylte 70.

DEL

Wenche Svendsen følte hun hadde mer å gi da et langt yrkesliv som helsesøster, hygienesykepleier, intensivsykepleier og oversykepleier var kommet til ende.

– For to år siden sa jeg til meg selv at «nå er du så gammel, Wenche, at nå kan du være pensjonist». Jeg er opprinnelig fra Fosser, men har ikke bodd i Høland på 50 år. Nå fant jeg ut at det var på tide å vende hjemover. Jeg fant en koselig leilighet i Festningsåsen på Bjørkelangen, og flyttet dit. Der trives jeg godt, men uten en jobb å gå til ble tilværelsen som pensjonist veldig kjedelig, forteller Wenche.

– Noe å lære

Kledd i hvitt fra topp til tå viser den spreke 70-åringen værelset hun leier hos ParkAden Hud og Fot i gågata på Bjørkelangen.

– Det er veldig hyggelig med en ny medarbeider. Hun utfyller tilbudet her hos oss på en kjempefin måte. Vi driver med hudpleie og fotterapi. Wenche tilfører noe nytt, og kommer med nye innspill. Slikt lærer vi alle av, sier Gunhild Melnes i ParkAden fornøyd.

Strammer opp

Wenche tilbyr elektronisk muskelstimulering, kombinert med infrarød varme.

– Behandlingen strammer opp kroppen, både hud og muskler. Det går dypt ned i vevet, og gir økt blodsirkulasjon og forbrenning. Man føler seg full av energi! Det kan også virke smertelindrende, forteller hun entusiastisk.

Aromamassasje kan man også få hos Wenche.

Anbefaler andre

Etter bare et par måneders drift har Wenche funnet seg godt til rette i sin nye tilværelse, og angrer ikke på at hun startet egen virksomhet etter fylte 70.

– Jeg anbefaler alle pensjonister å engasjere seg. Finne noe de brenner for. Lære noe nytt. På den måten holder man seg i vigør, og dagene blir meningsfulle.

Selv har Wenche gitt seg i kast med videreutdanning.

– Jeg er i ferd med å utdanne meg til fotsoneterapeut! Da får jeg enda flere bein å stå på. Og du veit, med min bakgrunn vil jeg gjerne gjøre noe som er positivt for helsa til folk.

Artikkeltags