Skattelistene legges ut natt til fredag

LEGGES UT FREDAG: Illustrasjonsfoto av skattelister.

LEGGES UT FREDAG: Illustrasjonsfoto av skattelister. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag blir skattelistene for inntektsåret 2015 tilgjengelige. Trenden er at stadig færre søker på andres skattetall.

DEL

Etter at ordningen med loggføring av hvem som søker på skattelistene trådte i kraft i 2014, har skatteetaten registrert en nedgang i søketrenden på skattelistene.

– Antall søk er redusert til en tiendedel, antall søkere nær halvert og folk er ikke lenger like opptatt av å sjekke hvem som har sett på deres skattetall, sier Mariken Holter, kommunikasjonsdirektør i skatteetaten.

For å søke i skattelistene må man logge inn via ID-porten med MinID. Skattelistene for de siste to årene vil være tilgjengelige for søk.

Denne uken ble også årets siste skatteoppgjør for 2015 klart. Det samlede skatteoppgjøret viser at 4,1 millioner personlig skattytere til sammen har betalt 478 milliarder kroner i skatter og avgifter. Tallene omfatter lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende.

Med årets siste skatteoppgjør har til sammen 75 prosent av skattyterne, fått igjen totalt 40 milliarder kroner på skatten. Det gir et beløp på 13.000 kroner i gjennomsnitt til gode. Tilsvarende beløp for de nær 800.000 skattebetalerne som har fått restskatt, er 23 milliarder kroner. Det vil si 29.000 kroner i snitt.

LES OGSÅ: Slik avslører du hvem som snoker i skatten din

Indre Akershus Blads nettavis holder deg oppdatert gjennom natta!

Artikkeltags