Gå til sidens hovedinnhold

45.000 kroner til bekjempelse av brystkreft

Artikkelen er over 4 år gammel

AURSMOEN: 45 golfspillere slo et slag for kreftsaken og sørget for 45.000 kroner til bekjempelse av brystkreft.

Lørdag ble det arrangert Pink Cup i Aurskog Golfpark, som på så mange andre golfbaner i landet denne helgen.

Inntektene fra veldedighetsturneringen gikk til kreftsaken, nærmere bestemt brystkreft som rammer 3.000 nordmenn årlig. Startkontingenten fra 45 spillere, salg av kaffe og kaker, helikopterlodd samt kunstauksjon ga 45.000 kroner. Åtte av bildene til kunstauksjonen var gitt av klubbens egne medlemmer.

Damene i front

Det er damegruppa i Aurskog-Finstadbru Golfklubb som tar et spesielt ansvar for Pink Cup.

– Dette er femte året vi arrangerer Pink Cup og damegruppa stiller alltid opp. Dette arrangementet er en kombinasjon av helse, glede, idrett og kultur, sier nestleder i golfklubben, Marit Lund.

– Mange er berørt av kreft, enten selv eller gjennom familie og venner. Det er mange som ønsker å bidra og det er veldig gledelig. Når vi setter fokus på kreft, opplever vi også at mange vil snakke med oss om kreft, sier Lund som selv er kreftrammet.

– Golf er en sport for alle, uansett alder. Du kan gå eller kjøre golfbil. Du kan spille på dag- eller kveldstid, hverdag eller helg. Det er en egen terapi å spille golf, det er lett å koble av. Og det er en myte at det er dyrt, sier Lund som ivrer for Golf Grønn Glede – hvor golftilbudet tilrettelegges for personer som av ulike årsaker har et særskilt behov.

 

Kommentarer til denne saken