600 påsketurister satt fast på Lillestrøm stasjon

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(Romerikes Blad) Hovedbanen på strekningen Lillestrøm-Eidsvoll var stengt for togtrafikk skjærtorsdag. Det samme var Gardermobanen.

På Lillestrøm stasjon satt 600 påsketurister fast i toget på vei til Lillehammer. Toget skulle ha gått derfra til Lillehammer 09.45 torsdag.

– Jeg har fått melding om at toget er fullt. Det er overraskende mange som skal med intercitytoget fra Oslo til Lillehammer, uttalte pressevakt Harry Korslund i Bane NOR til RB.

Det var Bane NOR som hadde feil på sine systemer.

Klokken 12 meldte Naben Nor på Twitter at feilen var utbedret. Togtrafikken var i gang igjen på begge strekningene, men følgeforsinkelser måtte påregnes.

Det startet med en feil på kommunikasjonssystemet som gjør at togleder kan ha sikker kommunikasjon med togene. Denne er rettet. Men togene mellom Lillestrøm og Eidsvoll, både på hovedbanen og Gardermobanen, mangler strøm.

– Det kan være en feil som har skjedd på grunn av den første feilen, ifølge Korslund.

600 ble holdt i toget

På Lillestrøm stasjon satt det 600 passasjerer og ventet på å komme videre til Lillehammer.

– De blir foreløpig holdt i toget. NSB har problemer med å stable alternativ transport på beina, sa Korslund i 11-tiden torsdag.

Ute av toget

En kilometer sør for Frogner satt også passasjerene fast i togene torsdag formiddag.

Ole Bagge var passasjer på toget på hovedbanen mellom Oslo S og Jessheim.

– Vi har sittet her en time. Først fikk vi opplyst at vi muligens måtte gå en kilometer langs linja for å kunne bli hentet i taxi, men det er litt uvisst om det blir løsningen. Så vi vet ikke hva som skjer. Vi har fått opplyst over høyttaleranlegget at årsaken til at toget står, er at det mangler strøm, fortalte han til RB.

Han skulle til Jessheim for å møte noen venner.

Disse passasjerene er nå evakuert, ifølge Korslund.

– Togleder har opplyst til meg at de er ute av toget og har fått hjelp til alternativ transport, sier han.

Klokken

Artikkeltags